Recepten Review

Zure Room Kaneelcake

Dit is een recept voor een tulband met zure room en kaneel.

Ingrediënten:

Vulling
75g gehakte walnoten
100g basterd suiker
1 1/2 tl kaneel

Cake
370g bloem
1 1/2 tl bakpoeder
3/4 tl zout
340g suiker
85g boter
1 1/2 tl vanille extract
3 eieren
250g zure room

Topping
30g boter
250g poedersuiker
1 tl vanille extract
1/2 el melk

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 180°C. Vet een tulband vorm in.

2.  In een kleine kom mix de ingrediënten voor de vulling.

3. Doe de bloem, zout en bakpoeder in een andere kom en meng dit door elkaar.

4. Mix de boter, eieren, suiker en het vanille extract in een grote kom tot een romig geheel. Mix het bloemmengsel en de zure room ,om en om, in delen er door. Als je alles hebt toegevoegd, mix dan nog even heel kort en zorg dat alles goed is vermengd door even met een spatel langs de randen en de bodem te schrapen.

5. Doe 1/3 van het beslag in de vorm en verdeel dan 1/3 van de vulling over het beslag. Ik heb de vulling wel even met een spatel in het beslag gestoken, per laag, want ik was bang dat hij anders makkelijk zou breken.  Herhaal dit tot je beslag op is.

6. Bak de tulband voor ongeveer 1 uur in de oven, of tot wanneer er een satéprikker schoon uit de cake komt.De

topping
1. Smelt de boter in een pan en zet het vuur uit als hij heel licht bruin is. Roer de poedersuiker en het vanille extract erdoor.

2. Roer de melk door de siroop. Als het glazuur niet dun genoeg is, kan je nog een eetlepel melk toevoegen.

3. Giet het glazuur over de cake.Wat is deze kaneelcake ontzettend lekker! De textuur van de tulband is perfect, hij is luchtig en goed plakkerig. Het walnoten mengsel door deze tulband is echt heerlijk, past perfect bij de herfst. Dit alles in combinatie met het heerlijk zoete glazuur en z’n mooie vorm maakt deze tulband tot een pareltje. Ik zou hem zo nog een keer maken!

Bron recept: Betty Crocker

You Might Also Like

55 Comments

  • Reply
    Sabine
    oktober 25, 2013 at 5:08 pm

    Deze: http://bring-joy.com/2013/10/16/pumpkin-filled-gingerbread-bundt-cake-vegan-gluten-free-refined-sugar-free/ zou ik maken!
    Heb deze post op bloglovin’ geliked 🙂

    • Reply
      Alexandra
      november 7, 2013 at 1:43 pm

      Ik wil straks wel een hele mooie kersttulband bakken!!

  • Reply
    Geoffrey
    oktober 25, 2013 at 5:21 pm

    Ik zou een chocoladecake met pecannoten chocotopping tulband maken met die mooie silicone vorm 🙂

  • Reply
    AJ
    oktober 25, 2013 at 5:32 pm

    Wij houden van een vrij normale tulband. Vaak met vanille en rozijnen.
    Soms ander gedroogd fruit, abrikozen, of lekker met kaneel.
    Variëren maakt het extra lekker.
    AJ

  • Reply
    leonie
    oktober 25, 2013 at 5:48 pm

    Ik zou een koffietulband gevuld met een laag mascarpone (gemengd met kaneel, suiker en espresso) maken!
    Kben gek op koffie en tulband dus dat zou een goeie combi moeten zijn 😉 en dan uit zo’n mooie vorm.. kan niet beter!

  • Reply
    Carola Lugtigheid
    oktober 26, 2013 at 3:42 pm

    Ik zou er denk ik een lekkere vanille/chocolade marmercake van maken met een topping van witte chocolade met daarover wat stukjes gehakte hazelnoot. Maar zelfs een gewone cake ziet er prachtig uit in deze tulband vorm. Ik ga jou versie ook zeker een keer proberen, lijkt me ook erg lekker 🙂

  • Reply
    Ilja
    oktober 26, 2013 at 8:26 pm

    Hey Sanne, ik doe ook mee met je leuke actie! Bij mij thuis zijn ze gek op de “normale” cake dus als ik zou winnen zou ik er een oud hollandse tulband cake mee maken en misschien doe ik er dan ook nog wel iets leuks mee voor de kerst! Xx

  • Reply
    zoe
    oktober 28, 2013 at 8:02 pm

    ik doe zeker mee!
    ik weet nog niet precies wat voor 1 ik zou maken maar wel met smaken zoals chocola en aarbei, hmmm!

  • Reply
    Dat Zit Wel Snor
    oktober 28, 2013 at 10:20 pm

    Wat een leuke blog heb je. Ik ben echt een zoetekauwer dus ik kan de weg hier wel vinden. Ik doe heel graag mee en ik ben je gaan volgen op Bloglovin en heb je bericht geliked. Ik heb al heel veel leuke ideeën die ik kan bakken. Ik hoop dat ik win.
    Liefs, Renate

  • Reply
    Kiss & Make-up
    oktober 29, 2013 at 3:46 pm

    Hmmm, wat ziet die cake er lekker uit! Echt smakelijk om naar te kijken. En ik doe graag mee met je winactie. Ik zou zelf waarschijnlijk iets met veeeeeeeel chocolade bakken! Misschien een soort van brownie in tulbandvorm? Met rode vruchten?

  • Reply
    C
    oktober 29, 2013 at 4:49 pm

    Ik ga binnenkort samenwonen en zou voor de housewarming een heerlijke speculaas-cake maken. Mocht het onverhoopt wat langer duren en is Sinterklaas weer het land uit? Dan zou ik gaan voor een feestelijke, kruidige kerst-cake met verwarmende kruiden en specerijen zoals kaneel en kruidnagel (eventueel wat gedroogd fruit! Yum!)

  • Reply
    Roos
    oktober 30, 2013 at 10:03 pm

    ik zou graag jouw recept gebruiken, ziet er echt lekker uit!

  • Reply
    Ingrid
    november 1, 2013 at 2:19 pm

    Een wortelcake met walnoten en kokos. Heerlijk.

  • Reply
    Nina
    november 1, 2013 at 2:21 pm

    Ik zou een kerst-tulband gaan maken! Vol met rozijntjes en krenten, gember en citroen, afgewerkt met poedersuiker en kersen!

  • Reply
    Jasmin
    november 1, 2013 at 4:03 pm

    Ik zou een tulband cake maken vol gezonde ongebrande noten, niet alleen lekker maar ook nog eens voedzaam!

  • Reply
    Tjerry
    november 1, 2013 at 4:12 pm

    Voor mijn vrouwtje, daar ze zo van bakken houdt! En ik haar maar niet kan stoppen om bakspulletjes aan te schaffen 🙂

  • Reply
    Mirne
    november 1, 2013 at 4:19 pm

    Ik zou een citroen tulband maken. Maar het leukste aan een tulband vind ik altijd het glazuur dat je er mooi overheen kunt laten stromen.

  • Reply
    Angeline
    november 1, 2013 at 4:33 pm

    Ik heb nog nooit een tulband gemaakt maar je hebt me wel enthousiast gemaakt.
    Wat ziet die kaneelcake er lekker uit.Die zou ik als eerste maken en als ie
    ook zo goed lukt hoor je mij niet klagen
    Een zoete groet !

  • Reply
    C Mulder
    november 1, 2013 at 4:58 pm

    Een groninger poffert, heerlijk met roomboter en bruine suiker.

  • Reply
    willemien
    november 1, 2013 at 6:55 pm

    Ha Sanne,

    Wat een leuke actie…
    Ik zou een prinsessencake maken met marsepein en appeltjes met vanilleglazuur en daaroverheen zilveren korreltjes…..
    Zomaar zo leuk!

  • Reply
    Nynke
    november 1, 2013 at 7:21 pm

    Ik ga voor een tulbandcake met appelstukjes en caramel.

  • Reply
    Mirthe
    november 1, 2013 at 8:34 pm

    Ik zou gewoon een simpele, naturel cake bakken. Máár; dan wel volgens het recept van mijn oma! Zij heeft elke kerst de lekkerste, luchtigste tulbandcake op de grote buffettafel staan. Dat doe ik haar graag na.

  • Reply
    karen
    november 1, 2013 at 9:38 pm

    Een luchtige appelcake met een kaneelglazuur afgewerkt. Smaakt zo lekker naar de
    herfst.

  • Reply
    Maartje van den Bijgaart
    november 1, 2013 at 9:43 pm

    Ik wil deze vorm heel graag winnen! Ik zou een mokka-perencake met pecannoten bakken. Jammie!

  • Reply
    Robine
    november 1, 2013 at 9:52 pm

    Ik zou een citroencake bakken, zoals mijn moeder dat altijd deed. Een cake die naar citroen smaakt met een citroen, zoet zure topping erover heen.

  • Reply
    Tahlia
    november 1, 2013 at 10:02 pm

    Superleuke prijsvraag! Ik zou een kersttulband willen maken! Met chocolade erin, en op de bovenkant poedersuiker, zodat het op sneeuw lijkt. En vers fruit erbij, zoals: mango, aardbeien, peer, banaan, ananas en blauwe bessen. En een beetje slagroom! 😀

  • Reply
    Sandra
    november 2, 2013 at 6:13 am

    Ik ga niet moeilijk doen hoor, ik “pik” je recept van hierboven want die zag er heerlijk uit !!! 🙂

  • Reply
    marlies
    november 2, 2013 at 8:04 am

    brownies tulband heerlijk

  • Reply
    wil
    november 2, 2013 at 8:05 am

    dol op cheesecake

  • Reply
    Ingrid Poisson
    november 2, 2013 at 8:47 am

    een marmercake zou met deze vorm pas tot zijn recht komen

  • Reply
    Aniek
    november 2, 2013 at 10:25 am

    Tulbandcake met peren, mmm heerlijk

  • Reply
    Heleen
    november 2, 2013 at 1:31 pm

    Ik zou een bitterkoekjes tulband met abrikozen maken, lijkt me echt heerrrlijk! 🙂

  • Reply
    Rowena
    november 2, 2013 at 1:35 pm

    Ik doe graag mee met deze winactie! Ik zou graag een Sinaasappel Tulband met Chocolade jas willen bakken! Met versgeperste Sinaasappelsap. Ik heb het nog nooit geproefd, maar het lijkt me heerlijk om zelf een keer te maken.

  • Reply
    EliseJoanne
    november 2, 2013 at 1:49 pm

    Leuk artikel Sanne! Ik wist ook niet dat de Zalando een kook gedeelte had! Die cake ziet er trouwens verdraaid goed uit..!:D

  • Reply
    Anita
    november 2, 2013 at 3:09 pm

    Heerlijk voor een appelcake met banketbakkersroom er tussen.
    Ik volg je op facebook en bloglovin

  • Reply
    Joukje
    november 2, 2013 at 5:24 pm

    Mocht ik deze bakvorm winnen ( kleine kans…) dan zou ik gelijk de roomboter bastogne tulband gaan bakken, lijkt me super lekker!

  • Reply
    Ciska
    november 2, 2013 at 5:45 pm

    Iedere vrouw is gek op chocolade dus ik maak natuurlijk gelijk een chocolade tulbandcake!

  • Reply
    Mark
    november 2, 2013 at 5:48 pm

    Een Appel/abrikooscake , heerlijk fris en fruitig! 🙂

  • Reply
    Monique
    november 2, 2013 at 6:52 pm

    Een heerlijke cake met de schil van een citroen of een sinaasappel! Heel makkelijk te maken. Door het cakebeslag rasp je gewoon wat van de schil, bakken en smullen maar. Jammieeeee!

  • Reply
    Ellen
    november 2, 2013 at 7:27 pm

    Ik zou een heeerlijke appelcake maken met ons oude en vertrouwde recept!
    We baken hem met kleine stukjes appel in de cake en hierdoor wordt de cake heerlijke smeuïg. Jammie

  • Reply
    Mandy Goede
    november 2, 2013 at 8:47 pm

    Mijn persoontje zou een zompige citroencake willen fabriceren…
    Een frisse, niet te natte, maar wel een malse cake!
    Wel graag een laagje lekkere, gesmolten chocolade erover…
    En een laag zelfgeklopte slagroom, met daarin wat vanillesuiker verwerkt.

  • Reply
    Anneliese de Waal
    november 2, 2013 at 9:03 pm

    Ik zou bovenstaande tulband cake bakken, ziet er erg lekker uit, heerlijk.

  • Reply
    Anita Hubert
    november 2, 2013 at 10:16 pm

    Ik zou een “verantwoorde” (zonder tarwe, suiker) appelcake bakken. Heerlijk.

  • Reply
    chantal
    november 3, 2013 at 9:27 am

    mijn worteltulband, of anders mijn pecantulband

  • Reply
    Wanny
    november 3, 2013 at 8:16 pm

    Een naturel tulband met een heleboel verschillende noten erin en een glazuurlaag erop

  • Reply
    Belinda
    november 4, 2013 at 7:55 am

    ik zou chocolade marmercake bakken

  • Reply
    Anne
    november 4, 2013 at 1:52 pm

    Broodpudding! Dat klinkt heel suf, maar het is wel altijd als eerste op met mijn verjaardag. Ik doe high tea: sandwiches en van de korsten die over zijn broodpudding. Daarvan zijn de korstjes het lekkerst, dus een vorm met extra veel korst is wel fijn. En mooi.

  • Reply
    Manuela
    november 4, 2013 at 7:12 pm

    Citroen tulband cake. Mmmm

  • Reply
    sebastiaan troost
    november 5, 2013 at 9:02 am

    Ingrediënten

    Voor het beslag:

    300 gram boter op kamertemperatuur
    300 gram basterdsuiker
    300 gram bloem
    17 gram bakpoeder
    3 citroenen
    5 eieren
    125 gram zure room
    Extra boter/bloem om in te vetten
    1 ei

    Voor het glazuur:

    1 citroen
    50 gram suiker
    20 gram boter
    Extra citroenrasp
    150 gram poedersuiker
    Eetbare rozenblaadjes, eiwitten, water, poedersuiker, fijne kristalsuiker
    Bereidingswijze

    Boter, basterdsuiker, rasp van de citroenen, zout bij elkaar doen en door elkaar mengen
    De voorgeklutste eieren langzaam aan het mengsel toevoegen, zodat het niet schift
    Zure room en het sap van één citroen bij elkaar in een bakje doen.
    Botersuikermengsel om en om mengen met room/citroen mengsel en gezeefde bloem/bakpoeder
    Dit alles in een beboterde, bebloemde tulbandvorm, in een voorverwarmde oven op 150 graden, 40-45 minuten bakken
    Lemoncurd maken door sap citroen+rasp+boter+suiker au bain-marie op te lossen, daar een ei door kloppen, au bain-marie verder verwarmen tot het dik wordt. Dit met een injectienaald in de gebakken cake spuiten
    Citroenglazuur maken door citroensap te mengen met poedersuiker, cake afwerken
    Rozenblaadjes bestrijken met eiwitten losgeklopt met water
    In laten drogen en bestrooien met suiker
    Versier de cake met de besuikerde rozenblaadjes

  • Reply
    melissa
    november 5, 2013 at 9:58 am

    Dezelfde, aangezien ik (nog) niet zo’n bak-prinses ben 😉

  • Reply
    Kokkie1
    november 6, 2013 at 7:25 am

    Tweekleurige tulband

    Ingrediënten
    4 eieren
    350 gram suiker
    350 gram bloem
    100 gram gesmolten boter
    1 zakje bakpoeder
    1 glas melk
    2 eetlepels cacaopoeder (en eventueel rumaroma naar smaak)

    Bereidingswijze
    Klop de eieren met de suiker totdat een stevige schuimmassa ontstaat. Voeg de gesmolten boter toe en blijf even doorroeren. Voeg bloem en bakpoeder toe en als laatste de melk en eventueel de rumaroma. Doe 3/4 van het beslag in een ingevette tulbandvorm. Voeg de cacaopoeder aan het beslag er roer deze goed door. Het cacaobeslag aan de tulbandvorm toevoegen en in een voorverwaarmde oven op 180¢ªC in 45 tot 50 minuten bakken.

  • Reply
    Gea
    november 6, 2013 at 11:42 am

    Appel, Rozijnen notencake met een beetje abrikozenjam erdoor en dan in de tulband. Heerlijk!!!!

  • Reply
    SophiaG
    november 6, 2013 at 5:49 pm

    Een marmercake, met stukje hazelnoot.

  • Reply
    Janine van leeuwen
    november 6, 2013 at 9:23 pm

    Ik zou een Sint tulband bakken met m’n zoontje, die ik gek van de Sint-smaak in cake en dergelijken, (we doen koekkruiden erdoorheen)

  • Reply
    Amber
    januari 11, 2014 at 5:01 pm

    Net deze tulband gemaakt & wat is deze heerlijk!

  • Leave a Reply

    Close