Recepten

Zoete Pull Apart Pizza

Wederom komt mijn inspiratie van Pinterest, en ik moest het alleen met een plaatje doen, geen extra info of tips en tricks. Soms dan zie je de meest fantastische dingen voorbij komen op Pinterest en wanneer je er meer over wilt weten en er op klikt blijkt het alleen maar de link te zijn naar een foto of een onveilige website. Gelukkig bleek de inspiratie voldoende te zijn om een fantastische pull apart pizza te creëren; eentje gevuld met boter, suiker, kaneel en walnoten. Een soort van taart met allemaal mini cinnamon buns. Lekker dus. Heel erg lekker. 

Wat heb je nodig?

Quiche/vlaai vorm (diameter van ±25cm)
Bakpapier
Steelpannetje
Kom
Ronde steekvorm (diameter van ±10cm)
Kwastje

Ingrediënten:

3 rollen vers pizza deeg
110g boter
2el kaneel
100g suiker
50g basterdsuiker
75g walnoten, in kleine stukjes gehakt
1 ei

Bereidingswijze:

1. Vet de bakvorm in met boter en beleg de bodem met bakpapier.

2. Doe de boter in een steelpannetje en laat het ongeveer voor de helft smelten. Giet het dan in een kom en roer het met een garde tot een romig geheel.

3. Voeg de suikers, kaneel en walnoten toe en roer goed door. Rol een lap pizzadeeg uit en steek zo’n 15 cirkels uit. Bewaar de restjes van het deeg voor het geval je niet uit komt en cirkels tekort komt. Je kan ze altijd nog weer samen kneden en weer uitrollen. Verwarm de oven voor op 200°C.

4. Besmeer een cirkel met een beetje botermengsel, klap hem dicht en vouw hem dan nog eens dubbel. Leg met de bolle kant naar de rand toe en de punt naar het midden in de vorm. Herhaal tot de hele vorm vol zit.

5. Vouw de laatste cirkel niet dubbel, maar klap hem dicht en rol hem op, op die manier krijg je een soort van roosje.

6. Bestrijk het geheel met een losgeklopt eitje. Zet 10 tot 15 minuten in de oven, als hij mooi gebruind is en hol klinkt als je er tegen aan tikt met je nagel is hij klaar. Laat afkoelen en probeer hem daarna voorzichtig uit de vorm te halen, dit lukt het beste met een grote spatel of een tweede persoon voor wat ondersteuning.

Dit is zo’n recept waar ik best een beetje trots op ben. Het is gebaseerd op een plaatje wat ik heb gezien en mijn idee lukt dan ook gewoon. Het ziet er fantastisch uit (al zeg ik het zelf) en het is ook nog eens waanzinnig lekker. Dit moet je zeker eens maken als je vrienden/familie over de vloer hebt, gegarandeerde ‘ooohs’ en ‘aaahs’ en daarna gezellig van de pizza plukken en opeten.

Succes en eet smakelijk!

You Might Also Like

6 Comments

  • Reply
    Yolanda
    juli 10, 2015 at 9:51 am

    Hoi Sanne,
    Ik zag dit bericht op Twitter voorbij komen. Ik MOEST op de link drukken. Deze pull apart pizza is excellent for sharing met vrienden en familie! Bovendien zag ik nog meer zoete verleidingen op je website…. yum! Ik ga je volgen.

    • Reply
      SJ Kitchen
      juli 13, 2015 at 2:51 pm

      Ah leuk! Dank je:)

  • Reply
    Hester
    juli 11, 2015 at 10:12 am

    Super origineel inderdaad! Knap dat het is gelukt. Het ziet er heel lekker uit en lijkt me ook vooral ‘gezellig’, om allemaal van dezelfde taart te eten 🙂

  • Reply
    Marlotte
    augustus 16, 2015 at 7:50 am

    Dit ziet er zo lekker uit! Super leuk idee.

  • Reply
    Maria
    juni 18, 2016 at 9:05 pm

    Heeeerlijk dit moet ik eens gaan proberen. kun je ook gewoon standaard pizzadeeg halen uit de supermarkt?

    • Reply
      SJ Kitchen
      juni 20, 2016 at 9:53 pm

      Ik denk dat je zeker standaard pizzadeeg van de supermarkt kunt gebruiken!

    Leave a Reply

    Close