Creatief

Zelf maken: Christmas Tags

Ik vind het altijd zo leuk als je een mooi versierde kerstboom tegenkomt waar van die prachtig ingepakte cadeautjes onder staan. Ik ben niet zo’n held met het inpakken van cadeautjes, maar leuke labeltjes, ook wel gift tags, zelf maken kan ik dan weer wel! Van een leuk labeltje fleurt het gemiddelde ingepakte cadeautje meteen op. Je kan ze tegenwoordig ook overal kopen, maar zelf maken is natuurlijk veel origineler en leuker! Ik laat je zien hoe je zelf makkelijke, leuke Christmas tags maakt!

Wat heb je nodig?

  • Lege labeltjes of stevig papier als je ze zelf gaat knippen
  • Lint en/of touw
  • Krijtstickers (verkrijgbaar bij Action)
  • Een rol plakkurk (verkrijgbaar bij Action)
  • Letter stempels
  • (brush) pennen in zwart, zilver en/of goud
  • Lijmpistool (verkrijgbaar bij Action)
  • Houten decoratie sterren, kerstboompjes en/of sneeuwvlokjes

Hoe ga je te werk?

Als basis heb je natuurlijk labels nodig. Ik heb mijn kartonnen labels gewoon leeg bij Action gekocht, maar ik heb ze ook wel eens bij de Xenos zien liggen. Je kan ze natuurlijk ook heel eenvoudig zelf knippen. Er zijn op Pinterest een hele hoop templates te vinden voor cadeau labels.

Verzamel wat leuke, korte kerstgerelateerde tekstjes. Dit kunnen stukjes tekst uit kerstliedjes zijn of gewoon uitingen die men met kerst te maken hebben. Je kan natuurlijk ook gewoon ‘voor’ en ‘van’ op de labels zetten.

Bedenk dan hoe je de tekst over de labels wil gaan verdelen en waar je eventuele decoraties wil gaan plaatsen. Je kan natuurlijk heel licht met potlood een opzetje maken, maar vaak blijf je dat toch een beetje zien, en tekst van metallic stiften wordt vaak dof als je er met een gum overheen gaat. Nog een tip is om eerst te schrijven en dan pas te gaan plakken. Als je eerst plakt en dan de tekst nog ergens kwijt moet is dat vaak onnodig gepruts en zul je zien dat je vaak niet helemaal uitkomt.

De houten decoraties heb ik met een lijmpistool vastgeplakt. Dit geeft, naar mijn mening, het minste gepruts en geklieder. Ook kan je heel makkelijk strikjes maken met wat lint en een lijmpistool, zo komt er geen naald en draad aan te pas!

Krijtstickers

Ik vond bij de Action een setje met krijtstickers en krijtstift. De stift is heel mooi wit op de zwarte stickers en je kan er heel goed nog een keer overheen om het nog witter te maken. Ik heb eerst op de stickers geschreven en ze daarna op de labels geplakt. Wat ook leuk is om op neutraal cadeaupapier, zoals ik hier heb gebruikt, met de krijtstift sneeuwvlokken of sterren te tekenen.

Plakbaar kurk

Bij de Action vond ik ook een rol plakbaar kurk (gewoon te vinden bij de knutselspullen). Het leuke is dat je daar elke vorm uit kan knippen die je maar kan bedenken (ik heb voor een cirkel gekozen, gewoon met een passer uitgetekend). Vervolgens plak je daar dan weer een stuk karton of krijtsticker op met een leuke tekst en je hebt je eigen sticker! Deze kan je dus gewoon op het verpakte cadeautje plakken zonder dat je het hoeft te verbinden aan een touwtje of vastplakt met dubbelzijdig tape.

Zoals je ziet, met een beetje creativiteit of Pinterest, kan je echt de leukste Christmas tags maken. Zo wordt cadeautjes geven nog leuker!

Volg mij op Instagram om op de hoogte te blijven van alle nieuwe artikelen en gebruik #sanneschrijftstukjes als je wat van mijn site maakt, vind ik leuk!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Close