Recepten

Yoghurt cakejes

Dit zijn vanaf nu mijn favoriete cakejes en een pluspunt is dat er heel weinig vet in zit en ook niet zoveel suiker. Ik claim niet dat deze cakejes gezond zijn, maar in ieder geval gezonder dan het gemiddelde cakeje, dus je kan er schuldvrij van genieten:)

Het zijn net kussentjes, zo zacht!

Ingredienten:
1 cup meel
0,5 theelepel bakpoeder
0,25 theelepel baking soda
0,25 theelepel zout
0,5 cup suiker
1 ei
25 gram boter
1 eetlepel zonnebloem olie
0,5 cup magere yoghurt
1 theelepel vanille extract

Bereidingswijze:
1. Verwarm de oven voor op 180°C en doe cakevormpjes in een muffinblik.
2. Mix de bloem, bakpoeder, baking soda en zout in een aparte kom.
3. Mix de boter en de olie zacht met een mixer en voeg de suiker toe. Mix goed door.
4. Mix het ei erdoor en de helft van de yoghurt.
5. Doe de helft van de bloem er bij en daarna de andere helft van de yoghurt en de vanille extract en mix goed door.
6. Voeg als laatste de overgebleven bloem erbij.
7. verdeel het beslag over de cakevormpjes en stop het blik in de oven voor 15-20 min. Als een satestokje er schoon uit komt, is het gaar.

Net uit de oven:)

Eet smakelijk!

You Might Also Like

3 Comments

  • Reply
    marlonschipperlon
    juli 18, 2012 at 7:36 pm

    hoi. wat houdt een cup precies in? en zijn dit de ingrediënten voor 1 cakeje of voor meerdere? alvast bedankt.

    • Reply
      Sj Kitchen
      juli 23, 2012 at 6:42 pm

      1 cup meel is 120g en 0,5 cup yoghurt is ook 120g. En dit is voor ongeveer 12 cakejes. Succes!

  • Reply
    Laura
    maart 4, 2017 at 11:58 am

    Goedemorgen,
    Ik heb de cakejes net gemaakt. Ze zijn lekker maar het was wel maar een mengsel voor 6 cupcakes i.p.v. 12.
    Groetjes Laura

  • Leave a Reply

    Close