Recepten

Wortelcake

Het is dan nu echt herfst, samen met de lente mijn favoriete seizoen. Het is weer tijd voor kaarsjes, dekentjes, knisperende bladeren onder je voeten en baksels met lekkere specerijen. Ik heb nu echt zin om baksels te maken met appels, pompoen en specerijen als kaneel en kruidnagel. Een worteltaart past dan ook perfect in dat straatje. Een worteltaart hoeft niet perse herfstig te zijn, maar door de specerijen die er aan worden toegevoegd, vind ik een worteltaart perfect bij de herfst passen. Ik heb dit keer een wortelcake gemaakt, maar dit recept is ook geschikt om er een echte taart van te maken. Ik zou dan het recept verdubbelen, het beslag verdelen over twee taartvormen van gelijk formaat en vullen met creamcheese frosting. Benieuwd naar het recept van de cakeversie? Klik dan snel verder! photo IMG_0626_zps008862cc.jpg
Wat heb je nodig?
Cakeblik

Ingrediënten:
3 middelgrote wortels, geraspt
80g bloem
100g suiker
1/2tl kaneel
1/4tl kruidnagelpoeder
1/4tl nootmuskaat
1/4tl piment
1tl baksoda
3/4tl bakpoeder
1/4 tl zout
80ml zonnebloemolie
2 eieren
100g gehakte walnoten

Glazuur
150g roomkaas
±100g poedersuiker
1tl vanille extract

Bereidingswijze:
1. Verwarm de oven voor op 175°C. Vet de cakevorm in met boter en bestuif met bloem.
2. Doe de bloem, suiker, kaneel, kruidnagel, nootmuskaat, piment, baksoda, bakpoeder en zout in een kom en roer dit door.
3. Meng in een kom de eieren met de olie en roer dit door de droge ingrediënten.
4. Doe de walnoten en de wortels bij het beslag en roer tot te de walnoten en de wortel goed vermengt zijn met het beslag.
5. Giet het beslag in de cakevorm en bak de cake 40 minuten af in de oven, wanneer een sateprikker er schoon uitkomt is hij gaar. photo IMG_0587_zpsf3582ce2.jpg6. Laat de cake 5 minuten afkoelen voordat je hem uit de vorm haalt. Laat hem volledig afkoelen voordat je het glazuur er over smeert.
6. Het glazuur maak je door de roomkaas los te kloppen en er geleidelijk poedersuiker aan toe te voegen. Je kan de roomkaas nog meer op smaak brengen door wat vanille extract toe te voegen. Smeer het glazuur over de cake en je kan hem dan nog verder decoreren met stukjes walnoot of wat geraspte wortel. photo IMG_0636_zps275824ef.jpgDeze wortelcake (die wat platter is dan zou moeten, omdat ik een te breed cakeblik heb gebruikt) viel goed in de smaak toen ik laatst een feestje gaf. Ik kon nog net op tijd zelf proeven voordat hij helemaal op was. Deze wortelcake was niet te zoet, zacht en heerlijk op smaak. Ik zou zeggen, gewoon maken! Succes en eet smakelijk!

You Might Also Like

3 Comments

  • Reply
    Hester
    oktober 10, 2014 at 8:33 pm

    Ik heb echt al veel te lang geen wortelcake meer gemaakt, terwijl het inderdaad zo goed bij de herfst past. Moet ik snel weer eens doen want ik vind het echt lekker en ook weer eens wat anders!

  • Reply
    Desiree
    oktober 11, 2014 at 8:36 am

    Inderdaad erg lekker met dit herfstweer!

  • Reply
    Danielle
    maart 27, 2015 at 4:21 pm

    ik heb de cake gemaakt, hij is heeeerlijk! Bij mij werd hij ook niet zo hoog trouwens. Super makkelijk om te maken. Dit wordt wel een blijvertje.

  • Laat een reactie achter op Desiree Cancel Reply

    Close