Recepten Review

Witte Bolletjes

Ik begin de wereld van brood bakken pas net te ontdekken. Nog niet zo heel lang geleden had ik er een enorme hekel aan; deeg was altijd plakkerig, het deeg rees nooit goed, en het kwam altijd knoerthard of plat de oven uit. De lol kwam weer een beetje terug toen ik een jaar geleden met succes donuts bakte en laatst een heerlijk bruin brood bakte. Gister heb ik voor het eerst witte bolletjes gebakken en dit recept wilde ik graag met jullie delen.  photo IMG_1036_zps5bjpgt7h.jpgWat heb je nodig?
Een grote kom
Bakpapier

Ingredienten:
400g bloem
1 zakje gist
1tl zout
1tl suiker
250ml lauw water
1el olijfolie

Bereidingswijze:
1. Doe de bloem, gist, zout en suiker in een grote kom en roer even door.
2. Doe de olijfolie bij het water en doe dit vervolgens bij het bloemmengsel. Kneed dit tien minuten lang stevig door tot een mooi soepel deeg wat niet meer plakt. Dit kan uiteraard ook gewoon met de keukenmachine, gebruik dan een deeghaak.
3. Maak er  een mooie bal van, vet de kom in met wat olie en leg de deegbal in de kom. Dek af met plasticfolie en laat anderhalf uur rijzen, tot de bal verdubbelt is in formaat. photo IMG_1009_zpsumz5pnq0.jpg4. Verdeel het deeg in 6 porties, maak hier ballen van, leg ze op een bakplaat met bakpapier, bestrooi ze met een beetje bloem, dek weer af met plastic en laat nog een uur rijzen.
5. Verwarm de oven voor op 225°C en bak de bolletjes af in 15-20 minuten. Ze zijn klaar als ze goudbruin zijn en ze hol klinken als je op de onderkant klopt.
6. Laat ze afkoelen op een rooster. photo IMG_1044_zpsvurovsxx.jpg photo IMG_1041_zps7fyvvpml.jpgDit recept is heel erg geschikt als je voor het eerst brood wilt bakken of als je brood bakken lastig vindt. Je kan ze ’s ochtends bakken, en dan heb je ’s middags een lekker zelfgemaakt wit bolletje. Beleg of besmeer ze met je favoriete beleg en je hebt een bolletje waar je trots op kan zijn. Op mijn bolletje zit trouwens Hummus met wat koriander. Succes en eet smakelijk!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Close