Recepten

Wie zoet is….

Ja, overmorgen is het alweer Sinterklaas! Dat betekent heel veel snoepgoed, pepernoten, marsepein en speculaasjes! Maar het is natuurlijk veel leuker als je die speculaasjes zelf kan maken. Dit recept is erg gemakkelijk en ook heel leuk om samen met kinderen te maken. Het recept komt van ah.nl en is een pepernoten recept, maar ik vond het meer een speculaas recept.

Wat heb je nodig?
150g boter, op kamertemperatuur
125g bruine basterdsuiker
10g speculaaskruiden
250g zelfrijzend bakmeel
4 el melk
100g gehakte amandelen
Bereidingswijze:
1. Verwarm de oven voor op 160°C en leg een stuk bakpapier op een bakplaat.
2. Mix de suiker, zelfrijzend bakmeel en speculaaskruiden doorelkaar in een kom. Doe dan de boter erbij en ‘prak’ deze er door met een vork of een spatel.
3. Als je een rulle massa hebt, doe je één voor één de eetlepels melk erbij. Maak dan met je handen een bal deeg. Doe deze bal in een plastic zakje en leg hem in de koelkast voor ongeveer een halfuur tot een uur.
4. Bestrooi je werkvlak met bloem. Breek een stuk van je bal deeg, maar daar weer een bal van en rol deze plat met een roller tot hij ongeveer 1cm dik is.
5. Steek er koekjes uit met leuke vormpjes, leg de koekjes op de bakplaat en strooi er wat gehakte amandelen over.
6. Bak ze in de oven voor ongeveer 15-20 minuten. Herhaal tot je deeg op is.
Tip: Je kan ook van je restjes deeg pepernoten maken en in de pepernoten stukjes amandel kneden, erg lekker!

Fijne Sinterklaas!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Close