Lifestyle

Vijf Onmisbare Items voor Elke Bakker

Als je net begint met bakken ben je misschien geneigd om van alles te kopen voor je nieuwe (fantastisch leuke) hobby of misschien weet je niet waar je moet beginnen. SJ Kitchen to the rescue! Wat mij betreft zijn onderstaande items echt onmisbaar in de keuken van elke bakliefhebber.


1. Een grote stevige hoge kom

Niks zo vervelend als een kom waar het beslag maar net in past en klungelen om het beslag binnen de kom te houden terwijl je op hoge snelheid aan het mixen bent. Een stevige, ruime beslagkom met een hoge rand is heel fijn en bespaart je een hoop gedoe. De kom die ik hier laat zien is van Ikea en is helaas niet meer verkrijgbaar.

2. Een handmixer

De KitchenAid staande mixer is prachtig, maar een handmixer kan (zeker als je net begint) net zo goed een beslag in elkaar draaien. Ik heb mijn handmixer jaren geleden van Sinterklaas gekregen en kost zo’n €10 bij Hema. Ik ben er nog steeds heel blij mee en als ik snel een beslag nodig heb dan grijp ik sneller naar mijn handmixer dan naar mijn staande mixer (die overigens niet van KitchenAid is…Sinterklaas is 5 december, kerst 25 december en ik ben 31 mei jarig. Just so you know.)

3. Een pannenlikker

Een pannenlikker is gewoon heel handig om al het beslag uit je kom te schrapen. Wat mij betreft onmisbaar! Pannenlikkers kan je eigenlijk wel op elke kookafdeling kopen, deze spatel is van Tovolo en ik weet niet meer waar ik deze heb gekocht, haha!

4. Kwalitatieve bakvormen

Ik heb wel eens een goedkope bakvorm gekocht waar de anti-aanbaklaag er na een keer mee bakken er al van af was. Zonde van het geld en niet nodig. Als je investeert in goede bakvormen, die degelijk en stevig aanvoelen, zul je er heel lang plezier van hebben. Zuinig zijn op je bakvorm helpt ook, ga dus niet je cake/brownie/plaattaart aansnijden terwijl hij nog in de bakvorm zit. Let er ook op of je bakblik in de vaatwasser kan, mijn ervaring is dat je bakvormen beter met de hand kan afwassen.

5. Digitale weegschaal

Bakken komt nauwkeuriger dan koken en bakken is vaak niet erg vergevingsgezind als je bijvoorbeeld besluit 100g minder suiker te gebruiken. Mijn tip: weeg alles af (tenzij je met cups werkt) en doe het niet op de gok, zo verminder je de kans dat je baksel mislukt. Bij winkels als Blokker kun je vanaf €18 digitale weegschalen kopen.

Zoals je ziet hoeft het echt geen fortuin te kosten om deze items in huis te halen. Als je deze vijf items in huis hebt, een oven hebt en recepten goed kan lezen en opvolgen dan kan er eigenlijk niks meer misgaan! Veel succes!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Close