Recepten

Vegan Peanut Butter Cups

Reeses’ Peanut Butter Cups, je houdt er van of niet. Peanut butter cups zijn een soort van bonbons met een vulling van zoete pindakaas. Ik ben er zelf dol op, maar heb na een (oké, vooruit, twee) wel weer genoeg gehad. Op Pinterest kom ik vaak recepten tegen voor peanut butter cups en wilde ze altijd al een keertje zelf maken. Op het moment probeer ik zo min mogelijk geraffineerde suikers binnen te krijgen (lekker handig met een bakblog) en toen ik een recept tegen kwam voor de gezondere variant op peanut butter cups, ging ik aan de slag. Onderstaand recept is een goede optie voor degene die wat te snoepen willen, maar die liever niet teveel rommel willen eten. Bovendien, als je de goede chocolade kiest, zijn ze ook nog eens vegan! Benieuwd naar het te simpele recept? Klik dan verder! photo IMG_0152_zps3e5c9137.jpgJe hebt nodig:
Een mini muffin bakblik
Mini muffin bakvormpjes
Een hitte bestendige kom

Ingrediënten:
100g pindakaas
200g pure chocolade
1 el kokosvet photo IMG_0131_zps41a437fd.jpgBereidingswijze:
1. Maak ruimte voor je bakblik in de vriezer. Doe de papiertjes in het bakblik en zorg dat je een au bain-marie opstelling klaar hebt (hitte bestendige kom boven een pan met kokend water)
2. Smelt het kokosvet en doe dit bij de pindakaas. Roer dit goed door, tot je een glad geheel hebt. Ik had eerst 2el kokosvet er bij gedaan, heb het originele recept gevolgd, maar dan wordt het te vloeibaar.
3. Smelt de chocolade au bain-marie. photo IMG_0109_zps03c83a0b.jpg4. Doe een eetlepel gesmolten chocolade in alle vormpjes. Doe het bakblik ongeveer 5 minuten in de vriezer, zodat de bodem wat gehard is. photo IMG_0111_zps6496f16b.jpg5. Doe een eetlepel pindakaas bovenop de bodem van chocolade en zet het weer even in de vriezer.
6. Doe een eetlepel gesmolten chocolade bovenop de pindakaas laag en zet het bakblik in de vriezer voor ongeveer 15-30 minuten. photo IMG_0114_zpsdc193c2f.jpg
 photo IMG_0119_zps0e98b591.jpgEn dat is het, klaar is kees! Zo simpel kan iets heel erg lekkers af en toe zijn. Ben je hier niet zo bekend mee, of lijkt het je niks? Ik zou zeggen, probeer het toch eens. In Amerika leven ze er zowat van (niet echt) en ik ben er dol op, geloof me, het is echt heel erg lekker! Succes en eet smakelijk!

You Might Also Like

7 Comments

 • Reply
  Andrea - 4Pure
  maart 25, 2014 at 3:48 pm

  Het ziet er heerlijk uit. Helaas allergisch voor pinda’s maar ik zie het zo voor me met walnoten!

 • Reply
  Hester
  maart 25, 2014 at 5:19 pm

  Ik wist niet dat de pindakaas ‘zoet’ was! Dan klinkt het me opeens wel een stukje beter in de oren, ben verder namelijk geen enorme fan van pindakaas.

 • Reply
  Char
  maart 25, 2014 at 6:36 pm

  Kan je ipv kokosvet ook gewoon zonnebloemolie gebruiken?

  • Reply
   SJ Kitchen
   maart 25, 2014 at 6:50 pm

   Dat denk ik wel, ik zou het proberen!

 • Reply
  FOOD by Dila
  april 18, 2014 at 1:58 pm

  Dit staat al zo lang op mijn ‘bak’lijstje, toch maar snel even proberen!

 • Reply
  Lut
  april 19, 2014 at 5:01 pm

  Ze zijn super lekker! Ik had niet meer veel kokosolie en maakte een deel met en een deel zonder, smaakte allebei goed 🙂 En met speculoospasta is het ook een aanrader! 🙂

  Liefs

 • Reply
  Claire
  april 27, 2014 at 5:02 pm

  Deze lijken me echt heel lekker. In de vakantie een keertje uitproberen 🙂

 • Leave a Reply

  Close