Recepten

Vegan Apple Crumble Dessert

Ik kan me zo voorstellen dat als je vegan eet (of een koemelk allergie hebt) dat je soms een beetje gek wordt van alle toetjes met slagroom, roomkaas, eieren en boter. Ik heb voor de veganisten en de mensen met een koemelk allergie een heel simpel vegan toetje gemaakt, wat perfect is voor na je vegan of koemelk vrije kerstdiner. vegan toetje

Ingrediënten (voor vier vegan toetjes):

Gekarameliseerde appels

  • 3 appels, geschild en in kleine blokjes gesneden
  • 50g basterdsuiker
  • 1tl kaneel
  • 10g plantaardige boter

Crumble

  • 75g havermout
  • 75g bloem
  • 80g basterdsuiker
  • 100g plantaardige boter, koud en in blokjes
  • 2tl kaneel

Yoghurt

  • 250g soja yoghurt
  • 1tl vanille extract
  • 25g suikerVegan toetje

Bereidingswijze:

  1. Doe alle ingrediënten voor de gekarameliseerde appels in een steelpan en bak dit op middenlaag vuur aan. Roer regelmatig door. img_5586
  2. Verwarm de oven op 200°C. Doe de ingredienten voor de crumble in een beslagkom en wrijf de boter tussen je vingers, net zo lang totdat je een kruimelig mengsel hebt. Leg een vel bakpapier op een bakplaat en verdeel de kruimels over de bakplaat. Zet dit zo’n 10 minuten in de oven.img_5584
  3. Doe de yoghurt in een kom en roer het vanille extract en suiker er door.
  4. Doe de crumble in een andere kom als deze wat is afgekoeld. Als de appels lekker zacht zijn gebakken en ze beginnen te bruinen zijn ze klaar. Doe ook deze in een kom en laat wat afkoelen.
  5. Nu kan je het toetje gaan opbouwen. Doe eerst een laagje yoghurt in een mooie glazen pot of bakje, vervolgens een laagje crumble, daarna gekarameliseerde appels, crumble en sluit af met wat yoghurt. Decoreer eventueel met een klein beetje crumble. Vegan apple crumble Vegan apple crumble

Wij hebben heerlijk genoten van dit vegan toetje, ik vond, naast natuurlijk de smaak, de balans tussen de crunch en het zachte van de yoghurt echt perfect.

Succes en eet smakelijk!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Close