Recepten

Vanille Maltesertaart

Ik ben dol op Maltesers, ik ben dol op taart, dus het leek me wel wat om die twee te combineren. Ook was het alweer een tijdje geleden dat ik een grote taart had gemaakt, dus besloot ik een meerlaagse taart te maken met Maltesers, de Vanille Maltesertaart. Gelukkig vierde mijn zus haar verjaardag en kon ik hem bij haar kwijt, scheelt toch weer wat calorieën, want gezond is hij niet, maar wel ENORM lekker! maltesertaartIngrediënten:
Cake
230g boter, op kamertemperatuur
400g suiker
4 eieren, op kamertemperatuur
190g zelfrijzend bakmeel
150g bloem
230ml melk
1tl vanille extract

Vulling
3 eiwitten
450g suiker
110ml water
snufje zout
1tl vanille extract
120g Maltesers

Bereidingswijze:
1. Vet twee bakvormen met een diameter van ±22cm in, bestuif met bloem en leg een stuk bakpapier op de bodem. Verwarm de oven voor op 180°C.
2. Doe de boter en de suiker in een kom en mix tot een romig en luchtig geheel. Het is echt belangrijk dat je boter op kamertemperatuur is en dat je het goed en lang luchtig klopt, daardoor wordt de cake lekker luchtig en zacht.
3. Voeg de eieren een voor een toe en mix tot ze zijn opgenomen.
4. Voeg in vier delen het zelfrijzend bakmeel en bloem toe, voeg tussendoor ook de melk en het vanille extract toe. Mix steeds tot alles is opgenomen en ga dan pas verder. maltesertaart5. Verdeel het beslag over de twee bakvormen en zet de cakes ongeveer 30 minuten in de oven. Als een satéprikker er schoon uit komt is hij gaar. Mocht je niet twee dezelfde bakvormen hebben, dan kan je gerust een helft van het beslag in je bakvorm doen en dan meteen nadat je de eerste cake hebt gestort, de tweede helft afbakken in dezelfde vorm. Vergeet hem niet weer opnieuw in te vetten! Stort de cakes op een rooster na ongeveer tien minuten en laat de cakes volledig afkoelen.
6. Doe alle ingrediënten voor de vulling in een vuurvaste kom (op de Maltesers na) en zet deze op een pan, die op het vuur staat, waar een laag kokend water in zit (een soort au bain marie constructie). Mix alles ± zeven minuten lang op hoge snelheid, tot je zachte pieken krijgt. Haal van de pan af en zet het vuur uit. Mix nog een minuut op hoge snelheid. IMG_05957. Smeer een laag icing op de onderste cake en leg de andere cake er bovenop. Smeer de cake nu af met icing rondom en bovenop de cake. Mocht de ene bakvorm net iets groter zijn dan de anders (zoals bij mij) leg ze dan eerst op elkaar zonder vulling en snij het te grote deel rondom weg. maltesertaart8. Doe de Maltesers in een plastic zak en sla deze tot grove stukken met een deegroller of iets anders zwaars. Verdeel de Maltesers over de bovenkant van de cake en klaar is je vanille Maltesertaart! maltesertaartmaltesertaartmaltesertaartHet is maar goed dat ik deze taart bij mijn zus kon achterlaten, anders had ik er veel te veel van gegeten, man, wat een heerlijke taart! Deze vanille Maltesertaart is heerlijk zoet, de icing is niet te zwaar en de chocolade bovenop past verrassend goed bij het hele geheel. Het enige nadeel is dat de Maltesers na een dag niet meer crunchy zijn, nog wel heel erg lekker, maar als je de knapperigheid van Maltesers wilt, zul je hem dezelfde dag nog moeten eten. Succes en eet smakelijk!

You Might Also Like

3 Comments

  • Reply
    ohladybake
    februari 18, 2016 at 12:26 pm

    hij ziet er echt heerlijk uit!
    liefs

  • Reply
    Laura | liefdevoorbakken
    februari 20, 2016 at 11:09 am

    Wauw dit ziet er echt fantastisch uit!

    • Reply
      SJ Kitchen
      februari 25, 2016 at 10:01 pm

      Dankjewel!

    Leave a Reply

    Close