Recepten

Vanille-kaneel Sugar Cookies

Oh jongens, wat ik nou toch weer heb gemaakt. Het is super simpel, maar zo ontzettend lekker. Ik moet me echt inhouden om niet de hele lading aan koekjes in een keer op te vreten. Het recept van deze koekjes is een klassiek recept, met een kleine twist, die ze, in mijn ogen dan, echt goddelijk maken. Gooi al die gezonde voornemens van 2015 maar weer overboord hoor! photo IMG_0035_zpsd058f11d.jpg Wat heb je nodig:
Een bakplaat
Bakpapier
Plasticfolie
Handmixer

Ingrediënten:
187g bloem
1/4tl zout
1/8tl baking soda
1/8tl wijnsteenpoeder
1/2tl kaneel
170g boter, op kamertemperatuur
125g suiker (+een beetje extra)
1 eidooier
Half vanille stokje
1el melk
Bereidingswijze:
1. Doe de bloem, zout, baking soda, wijnsteenpoeder en kaneel in een kom en roer door.
2. Doe de boter in een grote kom en klop deze zo’n drie minuten romig. Voeg de suiker toe en mix nog zo’n twee minuten.
3. Voeg de eidooier toe en mix nog zo’n twee minuten. Ga ook even met een spatel langs de zijkant van de kom, zodat alles is opgenomen en goed met elkaar vermengd.
4. Doe de eetlepel melk in een klein kommetje. Maak een snee in de lengte van het vanille stokje, schraap het merg er uit en voeg bij de melk. Roer even door.
5. Voeg de helft van de bloem bij het botermengsel en mix tot alles is opgenomen. Voeg de melk er aan toe en mix tot de melk en de vanille is opgenomen. Voeg de rest van de bloem toe en mix tot alles is opgenomen. photo IMG_0002_zpsedaf1a9c.jpg6. Leg plastic folie op je werkblad en stort je deeg op het plastic folie. Druk het deeg plat met je handen en vouw het plastic folie eromheen. Maak er een platte schijf van en leg deze een uur in de koelkast.
7. Verwarm de oven voor op 180°C en leg bakpapier op een bakplaat. Doe een beetje suiker in een bordje. Verdeel je deeg in 16 stukken. Draai balletjes van deze stukken, druk ze plat zodat je een soort sjoelsteen krijgt. Haal 1 kant van het ongebakken koekje door de suiker en leg op de bakplaat.  photo IMG_0003_zpscf69718b.jpg8. Doe de koekjes 15 minuten in de oven. Ze zijn klaar als de randen goudbruin zijn. photo IMG_0031_zpsf2968f7e.jpg photo IMG_0038_zpscbdf8f43.jpgDit zijn koekjes zoals ze horen te zijn. Ik kocht al geen koekjes uit de supermarkt, maar deze koekjes herinneren mij er weer aan waarom ik dat dus niet doe. Geen fabrieksgemaakt koekje met allerlei onnodige troep, maar een heerlijk simpel zoet koekje met een vleug vanille en kaneel. Succes en eet smakelijk!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Close