Persoonlijk

Doe je mee? Van 0 naar 5km

Beeld | Arek Adeoye via Unsplash

Wat sporten betreft heb ik fases. Ik kan maanden achtereen superfanatiek zijn, maar er zijn ook wel periodes dat ik niet vooruit te branden ben. Nu zit ik in zo’n fase dat ik een stok achter de deur nodig heb. Wil jij, net als ik, een 5k wil kunnen hardlopen? Doe dan met mij mee, zo kunnen we elkaar gemotiveerd houden!

Mijn hardloopgeschiedenis

Al sinds oktober 2012 ga ik regelmatig hardlopen. Gemiddeld een keer in de week, soms wat meer (als ik weer eens supergemotiveerd ben) en soms ook een hele maand helemaal niet. Daarnaast wandel ik vrij veel met Wouter en ga ik een keer in de week paardrijden.

Toen ik begon met hardlopen was ik heel fanatiek en heb ik in mei 2013 mijn eerste hardloopwedstrijd gelopen. En met fanatiek bedoel ik, regelmatig trainen en ‘m überhaupt kunnen uitlopen. Maak je maar geen illusies over fantastische tijden, ik was geloof ik een van de laatste, haha! 2 jaar terug deed ik mee met de Marathon van Amersfoort, waar ik weer een 5k deed (en weer als een van de laatste binnenkwam).

Ik begin dus niet helemaal als nieuweling, maar ik kan nu echt geen 5k meer lopen en moet eigenlijk weer opnieuw beginnen. Dit komt omdat ik onregelmatig loop en er de afgelopen maanden door drukte en stress er niet aan toe kwam.

Het doel

En nu wil ik je meenemen naar hoe ik weer een 5k ga lopen en hoop ik je te motiveren dat ook te doen. Samen staan we sterk en zijn we elkaars stok achter de deur.

Ik wil het lekker laagdrempelig en toegankelijk houden. Ik ben namelijk ook maar een hardloopsukkel, op het moment heb ik geen noemenswaardige conditie en ik ben ook niet superslank. Van mij krijg je de real deal, want hardlopen is soms gewoon heel kut en die runner’s high ben ik echt al weer vergeten als ik met tegenzin m’n hardloopschoenen aantrek.

Nu hoor ik je denken: ‘waarom ga je dan überhaupt hardlopen?’ Omdat het, ja toch wel, de enige sport is die ik leuk vind en die ik dus kennelijk al vijf jaar met enige regelmaat kan volhouden. Daarnaast vind ik het heel belangrijk om fit te zijn, ik hou wel van wat activiteit en ik wil graag een paar kilo’s kwijt.

Wat is de bedoeling?

Ik loop met twee apps: 5k runner en de Nike+ Run Club. Beide gebruik ik al sinds 2012 en ik vind ze in combinatie heel fijn in gebruik. Bij de 5k runner app ben ik weer helemaal opnieuw begonnen en ben ik inmiddels toe aan week 3 dag 1.

Ik wil heel graag weer met een wedstrijd meedoen, dus ik ga nog op zoek naar een leuke 5k in september of oktober. Een periode van 4 maanden lijkt me genoeg om een 5k te kunnen lopen. Zo gaat het niet te snel en hoef je niet in paniek te raken als het een keer een periode zo warm is dat hardlopen niet te doen is.

Ik ga jullie eens in de twee weken op de hoogte houden van mijn voortgang. En ik hoop jullie inspireren om met me mee te doen. Want bewegen is fijn en goed voor je! Als ik het kan, dan kunnen jullie het al helemaal!

Doe je mee met mijn 5k missie? Laat hieronder een berichtje achter!

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Jelske
  juli 4, 2017 at 7:06 pm

  Super goed bezig! Helpt t als stok achter de deur als ik mee loop voor moral support in oktober?

  • Reply
   Sanne
   juli 5, 2017 at 10:00 am

   Zeker! Alle stokjes zijn op het moment welkom:D

  Leave a Reply

  Close