Recepten

Unicorn Bark

Unicorn barkAlles unicorn is in de food wereld hartstikke hip; unicorn bagels, unicorn coffee, unicorn milkshakes, unicorn taarten en zo kan ik nog wel even doorgaan. Ik kon natuurlijk niet achter blijven en ik maakte deze heerlijke hysterische unicorn bark. Unicorn bark is eigenlijk niets meer dan chocolate bark en dat is gewoon gesmolten chocolade met allerlei lekkers er over heen gegooid.

Ingrediënten:

 • 400g pure chocolade
 • 300g witte chocolade
 • Paarse of blauwe kleurstof
 • Roze kleurstof
 • Handje mini marshmallows
 • Hele hoop sprinkles in allerlei kleuren en vormenUnicorn bark

Bereidingswijze:

 1. Doe een vel bakpapier op een bakplaat en zet een au bain marie constructie klaar. Dus een pannetje met een bodem kokend water en daar bovenop een kleiner pannetje zonder water.
 2. Hak de pure chocolade in stukjes en smelt au bain marie. Verdeel dit over het bakpapier en laat het stollen in de koelkast.
 3. Smelt 200g witte chocolade au bain marie (maak eerst het pannetje van de pure chocolade schoon). Doe in een kommetje.
 4. Smelt 50g witte chocolade, doe in een kommetje en geef het een druppel roze kleurstof, roer goed door.
 5. Smelt de laatste 50g witte chocolade, doe in een kommetje en geef het een druppel blauwe kleurstof, roer goed door.
 6. Smeer de 100g witte chocolade over de pure chocolade en verdeel de roze en blauwe chocolade in klodders over de witte.
 7. Pak een satéprikker en ga voorzichtig met golvende/cirkelende bewegingen door de chocolade en creëer een marmer effect. unicorn bark how to
 8. Verdeel de marshmallows over de chocolade en ga daarna helemaal los met de sprinkles. Zet in de koelkast, laat goed opstijven en klaar is je unicorn bark!

Unicorn bark Unicorn barkIk heb er voor gekozen om pure chocolade als ‘basis’ te gebruiken omdat ik witte chocolade alleen te heftig vind. Door pure chocolade te gebruiken creëer je een balans tussen het bittere van de pure chocolade en het hele zoete van de witte chocolade.

Ik zou zeggen, ga eens een keer lekker in de weer met chocolade en maak je eigen unicorn bark. Super lekker en een originele traktatie voor bij de thee/koffie/high tea. Succes en eet smakelijk!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Close