Reizen

Touren door Maastricht…op de fiets!

Ken je dat gevoel dat je een te gekke stedentrip hebt gepland, maar dat een weekendje eigenlijk altijd te kort is en je het idee hebt dat je de halve stad hebt gemist? Begin dan eens je stedentrip met een fietstour! Ik ben daar groot fan van omdat je een groot deel van de stad in een klap ziet en je krijgt vaak leuke insider tips van de gids die niet op Tripadvisor staan.

Dit ging ook zeker op voor de superleuke fietstour die ik door het gezellige Maastricht heb gedaan. Op m’n mooie rooie fietsje heb ik op een prachtige dag het leven in Maastricht mogen ontdekken.

Biketours Maastricht

Samen met Veronique van Bike Tours Maastricht en twee andere hele gezellige dames gingen we vanaf het treinstation op pad. Met onze knalrode omafietsen fietsten we in en rond het centrum van Maastricht en hebben we zo’n beetje alle highlights in nog geen drie uur tijd uitgebreid kunnen bekijken. Zou je dit al wandelend doen, wat trouwens ook superleuk is, ben je natuurlijk veel langer onderweg.

Veronique weet álles over Maastricht. Onderweg vertelt ze ons van alles over de geschiedenis en wijst ze bijzondere dingen aan waar je normaal gesproken overheen zou kijken. Wist je bijvoorbeeld dat er een straat is in Maastricht waar ze vroeger geen huisnummers hadden? In die straat lieten ze op een hele andere manier weten wie er woonde. Daarnaast geeft ze tussendoor veel tips over gezellige restaurantjes en leuke winkelstraatjes. Ze is geboren en getogen in de omgeving dus ze kan je ook hele leuke tips geven over dorpjes en mooie plekken in de buurt van Maastricht.

Ik vond de fietstour echt een ontzettend leuke manier om Maastricht te verkennen. Tijdens zo’n tour kom je op plekjes waar je zelf niet zo snel heen zou navigeren, maar onder begeleiding van een local wel! Zo kom je nog eens ergens. Ik heb er wel een beetje spijt van dat ik geen notitieboekje heb meegenomen want er zijn zoveel leuke straatjes en winkeltjes voorbij gekomen waarvan ik dacht: “daar moet ik echt nog een keer heen!”

Ik ben zelf trouwens niet een hele sportieve held, dus ik vind een fietstour van te voren altijd wel een beetje spannend. Gelukkig lag het tempo absoluut niet hoog, zijn de fietsen van goede kwaliteit, hebben ze drie versnellingen, sta je tussendoor veel stil en onderweg is er ook nog een pauze onder het genot van een drankje en een stukje vlaai. Goed te doen dus!

Rust en levendigheid

Waarom is Maastricht nou zo bijzonder en anders dan alle andere grote steden? Volgens Veronique zit ‘m dat in de perfecte combinatie tussen rust en levendigheid: “in Maastricht is altijd wel wat te beleven, het bruist. Maastrichtenaren genieten van het leven, ze zijn echte Bourgondiërs, ze genieten van lekker eten en drinken. Je kan het mooie leven ook ruiken; buiten ruikt het bijvoorbeeld soms naar versgebakken vlaai en lindebloesem. Het trekt om naar buiten te gaan. Bovendien is de omgeving prachtig, slechts vijf minuten buiten Maastricht zit je al midden in de natuur!”

Zelf heb ik die perfecte balans tussen rust en levendigheid ook voor een dagje mogen ervaren. Maastricht is supermooi, de terrasjes zijn goed gevuld, de mensen zijn erg vriendelijk en al fietsend merk ik dat de stad een en al gemoedelijkheid en gezelligheid uitstraalt. Ik ben na deze dag echt wel een beetje verliefd op Maastricht geworden, wát een leuke stad!

Bike Tours Maastricht organiseert van donderdag t/m zondag om 10:30 fietstours door Maastricht (andere dagen en tijden kan op aanvraag). De Maastricht Highlight Tour kost €29, duurt ongeveer 3 uur en is inclusief een stukje vlaai en een drankje. Altijd even reserveren van te voren! Kijk op de website voor meer info. 

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply
  Elise Joanne
  juni 30, 2017 at 12:52 pm

  Wauw, wat een super leuk artikel! Die foto’s Sanne, wat heb je dat toch weer mooi aangepakt. Plaatje dit. Lijkt mij leuk om een keertje te doen, dan wel op een elektrische fiets!

  • Reply
   Sanne
   juni 30, 2017 at 1:21 pm

   Haha! Dat kan vast:D En dankjewel!

 • Reply
  Aly
  juni 30, 2017 at 4:03 pm

  Het was superleuk en supergezellig!

  • Reply
   Sanne
   juli 1, 2017 at 10:26 pm

   Vond ik ook, Aly!

  Leave a Reply

  Close