Recepten

Tony’s Chocolonely Salted Caramel Taart

Mijn favoriete chocoladereep is (by far) de Tony’s Chocolonely Karamel Zeezout. Als ik er een in huis heb dan overleeft hij het geen dag. Al een tijdje liep ik met het idee te spelen om deze reep in een taart om te toveren en hieronder vind je het resultaat: een Tony’s Chocolonely Salted Caramel Taart. Nieuwsgierig? Klik dan vooral verder! photo IMG_0499_zpsj2mdoz3w.jpgWat heb je nodig?
Een steelpan
Glazen pot
Taartvorm met dm 18cm

Ingrediënten:
Vulling
100g suiker
30ml water
115ml room
1tl zout
1tl vanille extract

Taart
100g boter op kamertemperatuur
150g suiker
3 eieren
1tl vanille extract
50g bloem
3 el cacaopoeder
120g Tony Chocolonely Karamel Zeezout (bewaar de rest voor de topping) photo IMG_0542_zpsqhnj0gxo.jpg

Bereidingswijze:
1. Begin met de karamelsaus, deze moet goed zijn afgekoeld voordat je verder gaat. Dit kan je het beste een dag van te voren maken. Doe het water en de suiker in een steelpan, roer tot het water kookt.
2. Laat het koken zonder te roeren en wacht tot het een karamel kleur krijgt. Voeg de room toe en roer goed door, voeg de vanille en het zout toe, laat koken tot het de gewenste kleur heeft. Giet het in het glazen potje.
3. Verwarm de oven voor op 180°C, leg bakpapier in de bodem van de bakvorm en vet de bakvorm in.
4. Smelt de Tony’s au bain marie.
5. Doe de boter en de suiker in een beslagkom en mix deze romig. Voeg de eieren een voor een toe. Mix ook het vanille extract erdoor.
6. Voeg de bloem en cacaopoeder toe en mix tot je een mooi beslag hebt. Giet de gesmolten chocolade erbij en mix tot alles is opgenomen. Giet het beslag in de bakvorm en zet 35-40 minuten in de oven. Als een saté prikker er schoon uitkomt is hij klaar. Laat volledig afkoelen. photo IMG_0442_zpsihvuulao.jpg7. Als de taart koud is en de karamel ook, kun je de taart afmaken. Snijdt de taart in de breedte doormidden en besmeer de binnenkant met een laag karamel (je maakt lang niet alles op, maar je kan de karamel een maand bewaren) en leg de bovenkant weer op de taart. Laat een klein randje over, want anders druipt er een deel uit als je de bovenkant er op legt en dan heb je een plaktaart.  photo IMG_0448_zpsggfhuiwe.jpg photo IMG_0449_zpsmxqhqidh.jpg photo IMG_0452_zpsr8qrirhh.jpg8. Smelt het restje Tony’s au bain marie. Giet in slierten nog wat karamel over de taart en giet er dan ook nog wat chocolade overheen. Laat drogen en dan is de taart klaar! photo IMG_0503_zps6qmvdeak.jpg photo IMG_0526_zps10ylczun.jpgDeze Tony’s Chocolonely Salted Caramel Taart is echt fantastisch lekker. De binnenkant is lekker smeuïg en je proeft de gezouten karamel erg goed, wat erg lekker is in combinatie met de chocolade cake. Als deze reep van Tony’s ook een van jouw favorieten is, dan moet je zeker ook eens deze Tony’s Chocolonely Salted Caramel Taart maken, ik weet zeker dat je hem lekker vindt. Succes en eet smakelijk!

Save

You Might Also Like

25 Comments

  • Reply
    ohladybake
    augustus 18, 2015 at 12:27 pm

    hoi, die taart: yummie!
    en ja die chocolade is gewoon top!
    zeker niet stoppen met bloggen….ik blog ook maar 1 keer in de week omdat de tijd om te bakken mij jammer genoeg soms ontbreekt maar beter 1 keer dan niet.
    ik vind jouw receptjes alvast top en ik blijf je volgen!
    liefs

  • Reply
    Rosalie
    augustus 18, 2015 at 3:02 pm

    Leuk dat je toch door

  • Reply
    Rosalie
    augustus 18, 2015 at 3:03 pm

    Leuk dat je toch doorgaat! Ik bak altijd als ik weet dat ik het kan delen met vrienden, familie of collega’s 🙂 vind het te leuk om te doen, maar elke week een taart eten gaat mij ook te ver 😉 lekker recept trouwens, dit is ook mijn favo Tony’s!

  • Reply
    Judith | myfoodblog.nl
    augustus 18, 2015 at 8:30 pm

    Oh, yum, wat lekker! Ik ben zelf meer van de pure chocolade dan melkchocolade, maar dat lijkt me in combinatie met de karamel ook super lekker 🙂

  • Reply
    hoi
    februari 10, 2016 at 7:20 pm

    voor hoeveel personen is deze taart? 🙂

    • Reply
      SJ Kitchen
      februari 13, 2016 at 4:04 pm

      Voor 8 personen ongeveer

  • Reply
    Manouk
    februari 27, 2016 at 10:12 am

    Net alle ingrediënten in huis gehaald, ik ga hem eens proberen te maken! Hij ziet er top uit, kan niet wachten tot ie klaar is, ha ha. Bedankt voor je leuke recept!!

    • Reply
      SJ Kitchen
      februari 28, 2016 at 3:11 pm

      Ik ben heel benieuwd of het is gelukt! Succes!

      • Reply
        Manouk
        juni 1, 2016 at 5:45 pm

        Hij was heerlijk, ik heb hem sindsdien al zo’n 10 keer gemaakt, haha. Iedereen houdt ervan! Ben hem nu weer aan het maken 🙂

        • Reply
          SJ Kitchen
          juni 2, 2016 at 9:14 pm

          Wat ontzettend leuk om te horen! Thanks:D

  • Reply
    Yvette
    maart 14, 2016 at 11:55 am

    Ik zag ‘m bij Wolferien. As we speak zet ik alle boodschappen op mijn lijstje en scheur ik naar de winkel. Deze ga ik s ff trakteren donderdag op mijn eerste werkdag na mijn verlof. Een goed begin is immers het halve werk 🙂 Thanks!

    • Reply
      SJ Kitchen
      maart 16, 2016 at 6:17 pm

      Leuk om te horen! Ik ben benieuwd hoe het is gegaan!

  • Reply
    Henny Pol
    april 2, 2016 at 7:23 pm

    Wat doe ik verkeerd? Voor de 2e keer een niet gerezen taart

    • Reply
      SJ Kitchen
      april 2, 2016 at 8:22 pm

      Dat komt omdat hij ook niet echt hoeft te rijzen. Het is meer een brownie, die door de eieren wel iets omhoog komt, maar het is geen zachte en luchtige cake.

      • Reply
        Henny Pol
        april 3, 2016 at 10:09 pm

        Oké dankjewel.
        Vooral mijn kleinzoon vindt m erg lekker.

  • Reply
    Loes Kessels
    oktober 13, 2016 at 11:53 am

    In het recept staat alleen voor de vulling vanille-extract, maar in het recept staat voor de taart ook vanille toevoegen.
    Wat is waarvoor nodig?

    • Reply
      SJ Kitchen
      oktober 17, 2016 at 4:31 pm

      Sorry voor mijn late antwoord. In zowel de karamelsaus als de taart moet vanille extract. Voor de taart is dat 1tl. Ik ga het nu meteen aanpassen! Succes met bakken:)

  • Reply
    Suzan
    oktober 17, 2016 at 4:01 pm

    Hai!
    Even een vraagje;
    Je hebt bij de caramel saus 1 theelepel vanille extract staan.

    Bij de taart zelf heb je ook staan dat de vanille erdoorheen moet maar daar heb je hem niet bij de ingrediënten staan. Hoeveel vanille extract moet er bij de taart?
    Groetjes

    • Reply
      SJ Kitchen
      oktober 17, 2016 at 4:32 pm

      Bij de taart moet 1tl vanille extract. Het staat er inderdaad niet bij, foutje! Ga het nu aanpassen. Succes met bakken:)

  • Reply
    Sabrina
    december 10, 2016 at 1:03 pm

    Heerlijk lijkt deze taart me deze wil ik echt uitproberen alleen 1 vraagje wat voor soort room gebruik je ? Groetjes

    • Reply
      SJ Kitchen
      december 10, 2016 at 1:11 pm

      Ik heb gewoon slagroom gebruikt zoals je die in de supermarkt koopt. Succes!

  • Reply
    miss frenchy
    februari 12, 2017 at 3:09 pm

    Hallo,
    Deze recept heb ik vandaag gemaakt en jeetje wat is ie lekker!! Groot succes in huis!

    • Reply
      SJ Kitchen
      februari 25, 2017 at 7:03 pm

      Wat leuk om te horen!!

  • Reply
    Eefje
    maart 18, 2017 at 4:40 pm

    Hoi,

    Even een gekke vraag, mijn caramel blijft niet zo vloeibaar.
    Hoort dat zo of doe ik iets verkeerd

    Gr Eefje

    • Reply
      Sanne
      maart 25, 2017 at 5:55 pm

      Dan heb je hem misschien iets te lang laten doorkoken. Karamel is wat dat betreft wat bewerkelijk, helaas!

    Leave a Reply

    Close