Recepten

Tobleronetaart

Mijn man kwam een recept tegen op internet voor een Tobleronetaart en zei iets in de trant van ‘kun je dat ook een keer maken, heb je meteen weer wat voor je blog’. Ik hoorde Toblerone, taart, een goed punt en ik was om. Ik zag dat het recept was van de dames van Chicks Love Food en alle credits gaan dan ook naar hen. Ik heb het recept wel iets aangepast, omdat ik niet een hele grote taart wilde bakken en ook geen gebroken hart heb. Nieuwsgierig naar deze heerlijke taart? Klik dan verder! photo IMG_0624_zpscc28cd66.jpgWat heb je nodig?
Een taartvorm met een doorsnede van 18cm
Twee pannetjes om chocolade au bain-marie te smelten

Ingrediënten:
Basis
100g boter op kamertemperatuur
150g suiker
50g bloem
3 eieren
3 el cacao
120g Toblerone

Chocoladelaagje
180g Toblerone

Bereidingswijze:
1. Verwarm de oven voor op 180°C en vet je bakvorm in. Ik heb geen springvorm gebruikt, maar heb wel bakpapier in de bodem gelegd. Bij een springvorm zou ik het bakpapier in de rand klemmen.
2. Doe de suiker en de boter in een kom en mix deze romig.
3. Smelt de 120g Toblerone au bain-marie. photo IMG_0607_zps19945b0a.jpg4. Voeg de eieren toe aan het boter mengsel en mix tot ze opgenomen zijn. Voeg dan de Bloem cacao en gesmolten Toblerone toe en meng tot een romig geheel.
5. Giet het beslag in de bakvorm en doe hem 30-35 minuten in de oven. photo IMG_0611_zpsb9f181e8.jpg6. Laat de taart 5 minuten afkoelen, en haal hem dan uit z’n vorm en laat hem verder afkoelen op en rooster. photo IMG_0615_zpsc64a50c6.jpg7. Smelt ondertussen de rest van de Toblerone chocolade au bain-marie. Giet deze voorzichtig over de taart en spreid wat uit met een palet mes of gewoon de achterkant van een lepel.
8. Laat de taart een uur in de koelkast staan zodat de chocolade goed hard wordt. photo IMG_0626_zps041b2f70.jpg photo IMG_0630_zpsc8feb55e.jpg

Deze taart is ontzettend lekker, de ideale taart voor chocoladeliefhebbers. De basis van de taart is brownie achtig en het harde chocolade laagje past er perfect bij en geeft een extra crunch. Wel scheurt de bovenkant snel wanneer je hem wilt aansnijden, dus snij voorzichtig. Hij is op kamertemperatuur het lekkerst, dus zodra de chocolade hard is, zou ik hem niet meer terug zetten in de koelkast. Succes en eet smakelijk!

You Might Also Like

4 Comments

  • Reply
    Angelique
    oktober 31, 2014 at 8:30 am

    Dat ziet er echt super lekker uit!

  • Reply
    Petra
    oktober 31, 2014 at 10:01 pm

    Nouuuu…..mijn man zei net…hmmm..ga jij dat ook maar snel maken! Hihi…die mannen!! Ziet er heerlijk uit dus morgenvroeg eerst op naar de toblerone en dan aan de bak! Groetjes Petra

  • Reply
    Hester
    november 1, 2014 at 9:53 am

    ‘Mam, check dit, tobleronetaart!’ Mam: ‘Ik weiger.’ Hahaha, inderdaad lekker ongezond, maar het ziet er ZO lekker uit. Pure Toblerone vind ik ook lekker (alleen de witte variant niet), dus eventueel zou je bijvoorbeeld ook de bovenste laag van pure chocolade kunnen maken ofzo!

  • Reply
    Anouk
    november 13, 2014 at 8:12 pm

    OH DEAR! This is awesome. En nog een beetje meer. Ziet er geweldig goed uit. En voor liefhebbers van… volgens mij gaat die taart in een dag op;)!

    Leuk ontmoet te hebben!

  • Leave a Reply

    Close