Recepten

Tiramisu

Als je zoekt op ‘authentiek tiramisu recept’ dan krijg je honderden varianten en allemaal komen ze eigenlijk op het zelfde neer. Ik had zin in tiramisu en ik heb allerlei authentieke recepten bij elkaar gezocht en mijn eigen variant in elkaar geknutseld. Misschien niet authentiek maar wat mij betreft de lekkerste en een super makkelijke variant. TiramisuMaak dit recept 6 uur voordat je het nodig hebt. Dit recept is niet geschikt voor zwangere vrouwen of andere mensen die extra risico lopen bij het eten van rauwe eieren.

Ingrediënten:
150ml koffie, op kamertemperatuur
1el karamelsiroop
200ml slagroom
2tl vanille suiker
2 eierdooiers50g suiker
250g mascarpone
Lange vingersTiramisuBereidingswijze:
1. Roer de karamelsiroop door de koffie en zet opzij.
2. Klop de slagroom met de vanillesuiker stijf en zet opzij.
3. Doe de eierdooiers in een kom, samen met de suiker en mix tot een heel lichtgeel en romig geheel.
4. Roer de mascarpone los en doe deze dan in de kom met het eimengsel. Mix tot alles is opgenomen en je geen klontjes meer ziet.
5. Schep de slagroom bij het mascarpone eimengsel en spatel deze er doorheen. Ga niet roeren, het is de bedoeling dat het luchtig blijft. Tiramisu6. Leg wat lange vingers op een schaaltje of in een bakje en schenk er wat koffie overheen. Verdeel de lange vingers over de bodem en herhaal dit tot de hele bodem bedekt is met lange vingers. Tiramisu7. Schep iets meer dan de helft van het mascarpone mengsel op de lange vingers en strijk dit glad tot alles gelijkmatig bedekt is.
8. Giet weer koffie over de lange vingers, en ze verdeel over de eerste laag mascarpone. Schep het laatste beetje mascarpone mengsel over de lange vingers en strijk weer glad tot alles gelijkmatig bedekt is. Tiramisu9. Bedek de schaal met plasticfolie en zet dit minimaal 6 uur in de koelkast.
10. Bestrooi de tiramisu met cacaopoeder en je tiramisu is klaar!TiramisuTiramisuTiramisuIk ben dol op tiramisu en ik vind deze variant echt heerlijk. Tiramisu is echt een ideaal toetje wat geen ruimte in de oven inneemt en wat je makkelijk al van te voren kan maken. In deze tiramisu zit geen alcohol (zoals het eigenlijk wel hoort), maar je zou de karamelsiroop kunnen vervangen door wat Marsala wijn en/of rum. Succes en eet smakelijk!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Close