Recepten

Tiramisu Crème

Dit toetje maken mijn man en ik geregeld omdat het gewoon zo ontzettend lekker is. Een voordeel is dat het sneller is gemaakt dan echte tiramisu en net zo lekker! Wel heb je hier een sifon voor nodig en ik kan me zo voorstellen dat niet iedereen die heeft.

Een sifon is een soort van herbruikbare slagroomspuit, waar je steeds een patroon met koolzuur in doet, waardoor de inhoud onder druk komt te staan en bij het spuiten als het ware wordt geklopt. Heel handig om te hebben voor slagroom, andere schuimen en dus onze versie van het Tiramisu toetje. Ik zeg bewust onze versie van, want het basisrecept komt van Tijm en Suikerbiet.

Heb je toch liever een ‘gewone’ tiramisu? Probeer dan eens mijn tiramisu recept!

 photo IMG_0988_zps14232745.jpgWat heb je nodig:

  • Een elektrische mixer
  • Een kom
  • Een sifon
  • 4 mooie glaasjes

Ingrediënten (4 pers):

  • 2 eierdooiers
  • 100g fijne suiker
  • 150g mascarpone
  • 3dl slagroom
  • 1tl kaneel
  • 1tl vanille extract1 kopje espresso
  • 16 lange vingers

 photo IMG_0980_zps2dcc8819.jpg

Bereidingswijze:

1. Klop de dooiers met de suiker tot een lichtgeel geheel.
2. Voeg de mascarpone, slagroom, kaneel en vanille extract toe en mix tot een geheel.
3. Giet het mengsel in de sifon, draai hem dicht, draai het patroon er op, schud nog even door en leg hem dan in de koelkast tot gebruik. photo IMG_0994_zps065d9194.jpg
4. Hou vier lange vinger heel en breek de rest in stukjes. Giet de espresso erover. photo IMG_0983_zps4f7b14d6.jpg5. Verdeel de gebroken lange vingers over de bodem van de glaasjes, pak de sifon er weer bij en spuit in ieder glaasje een mooie toef tiramisu slagroom. Bestrooi eventueel met wat cacao en steek in ieder glas een hele lange vinger. Nu zijn ze klaar om te serveren. photo IMG_0985_zps18d119b0.jpg photo IMG_0993_zpsb80448d7.jpgMocht er iemand zwanger zijn of wil je liever geen rauw ei gebruiken, dan kan je de eidooiers ook weglaten. Ik heb dit toetje vorig jaar met kerst gemaakt voor mijn familie en toen is hij hartstikke goedgekeurd, dus mocht je een sifon hebben of er een willen kopen, dan zou ik zeker dit recept eens maken!

Een ander fantastisch recept proberen? Wat dacht je van deze Tony’s Chocolonely Salted Caramel Taart? Zó lekker!

Succes en eet smakelijk!

You Might Also Like

6 Comments

  • Reply
    Maxime
    december 12, 2014 at 7:00 pm

    Dit lijkt me echt heel lekker! ziet er ook heel leuk uit, ik ga dit binnenkort eens maken voor mijn familie.

  • Reply
    Geoffrey
    december 20, 2014 at 9:25 pm

    Ga ik maken. Alleen verdrink ik de lange vingers ook in ameretto 🙂

  • Reply
    Theo Janssen
    april 22, 2017 at 8:32 am

    Maar een sifon ik niet nodig met een gewone spuitzak gaat het ook

    • Reply
      Sanne
      mei 5, 2017 at 3:15 pm

      Goed om te weten! Thanks!

  • Reply
    Froukje
    april 25, 2017 at 5:59 pm

    Ik heb het geprobeerd, maar het werd tiramivla…… zo vloeibaar als wat. Wat doe ik dan fout?

    • Reply
      Sanne
      mei 5, 2017 at 1:45 pm

      Heb je het met een Sifon geprobeerd? Ik heb namelijk ook wel eens ‘tiramivla’ gehad en toen bleek dat er iets met het patroon mis was gegaan of de luchtdruk al was ontsnapt voordat ik kon gaan spuiten. Misschien gewoon nog eens proberen!

    Leave a Reply

    Close