Recepten

Tiramisu Crème

Tiramisu slagroom

Dit toetje maken mijn man en ik geregeld omdat het gewoon zo ontzettend lekker is. Een voordeel is dat deze tiramisu crème sneller is gemaakt dan echte tiramisu en net zo lekker! Wel heb je hier een sifon voor nodig en ik kan me zo voorstellen dat niet iedereen die heeft.

Een sifon is een soort van herbruikbare slagroomspuit, waar je steeds een patroon met koolzuur in doet. Hierdoor komt de inhoud onder druk komt te staan en wordt de room bij het spuiten als het ware geklopt. Heel handig om te hebben voor slagroom, andere schuimen en dus ook voor dit tiramisu toetje!

Heb je toch liever een ‘gewone’ tiramisu? Probeer dan eens mijn tiramisu recept!

Wat heb je nodig:

  • Een elektrische mixer
  • Een kom
  • Een sifon
  • 4 mooie glaasjes

Ingrediënten (4 pers):

  • 2 eierdooiers
  • 100g fijne suiker
  • 150g mascarpone
  • 250ml slagroom
  • 1tl kaneel
  • 1tl vanille extract
  • 1 kopje espresso
  • 16 lange vingers

Bereidingswijze:

 

1. Klop de dooiers met de suiker tot een lichtgeel geheel.

2. Voeg de mascarpone, slagroom, kaneel en vanille extract toe en mix tot een geheel.

3. Giet het mengsel in de sifon, draai hem dicht, draai het patroon er op. Wanneer je hem niet meer vol hoort lopen draai je hem weer een slag terug (je hoort een psst geluid) en draai hem daarna weer een stukje vast.  Zet de sifon in de koelkast tot gebruik.

4. Hou vier lange vinger heel en breek de rest in stukjes. Verdeel de espresso over de gebroken stukjes.

5. Verdeel de gebroken lange vingers over de bodem van de glaasjes.

6. Pak de sifon uit de koelkast, schud even flink door en spuit in ieder glaasje, rustig en met weinig druk op de hendel, een mooie toef tiramisu slagroom.

7. Bestrooi eventueel met wat cacao en steek in ieder glas een hele lange vinger. Nu zijn ze klaar om te serveren.

Mocht er iemand zwanger zijn of wil je liever geen rauw ei gebruiken, dan kan je de eidooiers ook weglaten. Ik heb dit toetje vorig jaar met kerst gemaakt voor mijn familie en toen is hij hartstikke goedgekeurd, dus mocht je een sifon hebben of er een willen kopen, dan zou ik zeker dit recept eens maken!

Een ander fantastisch recept proberen? Wat dacht je van deze Tony’s Chocolonely Salted Caramel Taart? Zó lekker!

Succes en eet smakelijk!

You Might Also Like

6 Comments

  • Reply
    Maxime
    december 12, 2014 at 7:00 pm

    Dit lijkt me echt heel lekker! ziet er ook heel leuk uit, ik ga dit binnenkort eens maken voor mijn familie.

  • Reply
    Geoffrey
    december 20, 2014 at 9:25 pm

    Ga ik maken. Alleen verdrink ik de lange vingers ook in ameretto 🙂

  • Reply
    Theo Janssen
    april 22, 2017 at 8:32 am

    Maar een sifon ik niet nodig met een gewone spuitzak gaat het ook

    • Reply
      Sanne
      mei 5, 2017 at 3:15 pm

      Goed om te weten! Thanks!

  • Reply
    Froukje
    april 25, 2017 at 5:59 pm

    Ik heb het geprobeerd, maar het werd tiramivla…… zo vloeibaar als wat. Wat doe ik dan fout?

    • Reply
      Sanne
      mei 5, 2017 at 1:45 pm

      Heb je het met een Sifon geprobeerd? Ik heb namelijk ook wel eens ‘tiramivla’ gehad en toen bleek dat er iets met het patroon mis was gegaan of de luchtdruk al was ontsnapt voordat ik kon gaan spuiten. Misschien gewoon nog eens proberen!

    Leave a Reply

    Close