Recepten

Theezakjes Koekjes

Op Pinterest kom ik regelmatig baksels tegen die ik wel eens zou willen proberen, zo ook deze superschattige koekjes in de vorm van een theezakje. Naast het een en ander aan ingrediënten heb je ook nog wat andere dingetjes nodig om deze koekjes een theezakje look te geven.  photo IMG_0157_zps4z2yqibf.jpgWat heb je nodig?
Bakpapier
Bakplaat
Grote kom
Touw
Stevig papier

Ingrediënten:
225g boter, op kamertemperatuur
200g suiker
1 ei
1tl vanille extract
310g bloem
1/2tl bakpoeder
1/2tl zout
100g chocolade naar keus
eventueel wat versiering

Bereidingswijze:
1. Doe de boter in een kom en klop deze even los, voeg de suiker, het ei en het vanille extract toe en mix tot alles is opgenomen.
2. Doe het bakpoeder en zout bij de bloem en roer even door. Voeg het bloemmengsel vervolgens in delen toe aan het botermengsel. Meng tot je een mooi deeg krijgt.
3. Maak een bal van het deeg en druk deze wat plat. Leg deze schijf op een groot stuk bakpapier en leg er een net zo groot stuk bakpapier bovenop. Rol het deeg uit tot een lap met een dikte van iets minder dan een centimeter. Leg deze lap in de koelkast en laat het een uur rusten.
4. Maak met behulp van een lineaal, potlood en bakpapier een vorm van een theezakje. Knip deze uit, dit is de mal voor het koekje.
5. Leg op een bakplaat een vel bakpapier. Leg het deeg op een werkblad en haal de bovenste laag bakpapier er af. Snij koekjes uit het deeg met behulp van de mal. Steek aan de bovenkant nog een gat uit het koekje, daar moet het touwtje later door. Leg de koekjes op het bakpapier. Laat wel genoeg ruimte tussen de koekjes zitten, ze gaan zich iets verspreiden. Zet de bakplaat een halfuur in de koelkast. photo IMG_0141_zpsdcssvosw.jpg photo IMG_0143_zpsk9vexs0c.jpg6. Verwarm de oven voor op 160°C (150°C hetelucht) en bak de koekjes in 10 tot 15 minuten. Laat volledig afkoelen.
7. Maak ondertussen het labeltje voor de theezakjes. Ik heb scrapbook papier gebruikt, dat is iets dikker dan gewoon papier en had voor deze gelegenheid (een vrijgezellenfeest) een geschikt patroontje. Ik heb een strook papier dubbelgevouwen en daar labeltjes uitgeknipt en er met een perforator gaten in gemaakt. Vervolgens heb ik aan elk labeltje 15 tot 20cm touw geknoopt.
8. Bekleed een snijplank met wat bakpapier. Smelt de chocolade au bain marie en bestrijk de onderste helft van de koekjes met chocolade. Leg de koekjes op het bakpapier. Strooi er versiersels op en laat de koekjes met chocolade in de koelkast opstijven. photo IMG_0145_zpsq6s0tctw.jpg photo IMG_0148_zpstjbvpwpc.jpg9. Knoop nu de touwtjes aan de koekjes en je theezakjes zijn klaar! photo IMG_0149_zps6nxqpkjd.jpgHet is wat werk, maar het resultaat mag er wezen. Bonus is dat de koekjes onwijs lekker zijn. Ik heb deze koekjes gemaakt voor een high tea tijdens een vrijgezellenfeestje en ze deden het erg goed tussen al het andere lekkers wat de andere dames hadden gemaakt. Succes en eet smakelijk!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Close