Recepten

Sweet Potato Pie

Ik heb een jaar in Amerika gewoond en sommige Amerikaanse tradities vergeet je niet, oké, je vergeet ze allemaal niet. Nog niet zo lang geleden was het Thanksgiving en, ondanks dat we dat in Nederland niet vieren, wou ik het niet zomaar voorbij laten gaan. Bij thanksgiving eet je vaak pumpkin of sweet potato pie als toetje en ik wou graag eens sweet potato pie maken. Onderstaand recept is voor een sweet potato pie en komt van allrecipes.com.
Ingrediënten:
1 taart bodem (zie deze link)
600g zoete aardappelen
115g boter
200g suiker
120ml melk
2 eieren
1/2 tl nootmuskaat
1/2 tl kaneel
1 tl vanille extract

Bereidingswijze:
1. Kook de aardappelen in 50 minuten gaar. Spoel ze af met koud water en trek de schil er af. Pureer ze met een vork in een schaal, als ze goed gaar zijn, gaat dit heel makkelijk. Verwarm de oven op 175°C.
2. Smelt de boter door de puree en mix het dan met een mixer goed in de puree. Mix dan de suiker, melk, eieren, nootmuskaat, kaneel en vanille extract er door heen. Tot je een geheel hebt, wat nog wel een beetje ‘klonterig’ is.
3. Giet de vulling in de taartbodem en zet hem in de oven voor ongeveer 55/60 min. Als je een mes in de vulling steekt en hij komt er schoon uit, is de taart klaar.
Mijn vriend en ik moesten eerst aan de smaak wennen (want we hadden beide nog nooit zoete aardappelen gegeten) maar ‘it grows on you’, zoals ze dat in Amerika zo mooi zeggen. Ik vind de sweet potatoe pie bijzonder lekker, zeker met slagroom, en het past echt goed bij de herfst.
Succes en eet smakelijk!

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Ellen
  december 1, 2011 at 10:45 am

  Ziet er erg goed uit! Enkel vraag ik me toch af hoe het proeft, haha, klinkt zo gek he: een taart van aardappelen! Is de structuur een beetje taartachtig of eerder zoals puree? 😉

  • Reply
   Sj Kitchen
   december 1, 2011 at 10:49 am

   Ik hou niet van puree, dus dat zou ik niet weten;). Maar het is een beetje als, hoe ga ik dit uitleggen, het zachte stukje van de bodem van een vlaai, dus niet de koek, maar wat er net boven zit. Het is dus heel zacht, je glijdt er zo met je vork doorheen. En het smaakt, tja, anders, maar superlekker. En ik moest er inderdaad ook heel erg aan wennen dat het dus gewoon een ‘aardappel’ taart is.

  Leave a Reply

  Close