Recepten

Supermakkelijke chocolade verjaardagstaart

Dankzij Pinterest en Instagram zie je de meest fantastische verjaardagstaarten voorbij komen, het moet allemaal groter, mooier en kleurrijker. Maar misschien is dat wel helemaal niet aan jou besteed, misschien ben je wel geen held met fondant of heb je helemaal geen tijd om een fantastische ombre drip cake te maken. No worries! Het kan ook eenvoudig en toch heel feestelijk! Hieronder het recept voor een superlekkere en hele makkelijke chocolade verjaardagstaart. 

Ingrediënten

Cake

  • 225g boter
  • 30g cacao
  • 150ml water
  • 100g yoghurt
  • 50ml melk
  • 2 eieren
  • 1tl baking soda
  • 1/4tl zout
  • 1tl vanille extract
  • 400g suiker
  • 250g bloem

Chocolade frosting

  • 110g boter, op kamertemperatuur
  • 240g poedersuiker
  • 30g cacao
  • 1tl vanille
  • ±1el melk
  • Versiering

Bereidingswijze:

De cake net uit de oven | De chocolade frosting

 

  1. Vet een bakvorm van ±32x22cm in met boter en bekleed met bakpapier. Verwarm de oven voor op 180°c.
  2. Doe de boter, cacao en water in een steelpannetje en laat dit zachtjes smelten. Roer tot het een geheel is.
  3. Doe de yoghurt, melk, eieren en vanille in een kom (van een mixer, of gewoon je eigen beslagkom) en roer dit even door.
  4. Giet al roerend het chocolademengsel er door heen.
  5. Voeg dan het zout, baking soda, suiker en bloem er aan toe en meng tot het een geheel is. Dit beslag is inderdaad heel vloeibaar, geen zorgen, komt echt goed!
  6. Giet het beslag in de bakvorm en bak de cake 35 minuten in de voorverwarmde oven. Haal uit de oven en laat volledig afkoelen.
  7. Doe de poedersuiker en cacaopoeder in een kom en roer even door.
  8. Doe de boter en vanille extract er bij en mix tot het op een soort dik beslag lijkt. Eerst wordt het een fijn kruimelig geheel, maar als je blijft roeren wordt het vanzelf een geheel. Blijf mixen tot het wat luchtiger wordt (ongeveer 3 minuten)
  9. Doe de melk erbij en roer tot je een mooi smeerbaar geheel hebt. Mocht het na 1el melk nog niet goed smeerbaar zijn, voeg er dan gewoon nog een klein beetje melk aan toe.
  10. Smeer de botercrème over de afgekoelde cake, versier eventueel met wat sprinkels en klaar is je superlekkere chocolade cake!

Toch een ander taartje proberen? Kijk dan eens naar deze lijst met allemaal heerlijke taarten geschikt voor een goed feestje!

Succes en eet smakelijk!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Close