Recepten

Suikervrij Chocolade Bananenbrood

Heel de supermarkt hebben mijn man en ik afgestruind voor een lekker suikervrij of suikerarm tussendoortje, wat geen fruit is. Een haast onmogelijke opgave, of we kijken niet goed. Dus ik dacht: dan moet ik het zelf maar maken en als het lekker is, dan kan ik het ook nog eens op SJ Kitchen zetten. Nou, je ziet, het staat online, dus het is lekker. Het voordeel van dit recept is dat er geen dure ingrediënten in zitten en ook geen suikervervangers als honing of stevia. Dit is dus een heel toegankelijk suikervrij recept (of geraffineerde suikervrij/suikerarm recept voor de Pietje Preciesen onder ons).

Ingrediënten:

200g volkoren tarwemeel
25g havermout
1el bakpoeder
Snufje zout
2el cacao
100g boter, op kamertemperatuur
2 eieren
2 grote rijpe bananen, gepureerd (hoe rijper, hoe zoeter)
75g kwark
50g walnoten, fijngehakt
50g hazelnoten, fijngehakt
(evt. havervlokken)

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 180°C. Vet een cakeblik in met boter en bestrooi met bloem, of doe wat bakpapier in de vorm.

2. Doe alle droge ingrediënten (op de noten na) in een kom en roer door. Zet apart.

3. Klop de boter romig en luchtig en voeg daarna de eieren toe. Het is oké als je kleine stukjes boter ziet.

4. Voeg de gepureerde bananen en kwark toe en mix tot een geheel.

5. Voeg het droge mengsel aan het natte mengsel toe en spatel het door het natte mengsel tot je een mooi stevig beslag krijgt.

6. Spatel de noten erdoor en schep het beslag in de bakvorm. Bestrooi eventueel met wat havervlokken. Bak het bananenbrood in 40 minuten af.Laat 5 tot 10 minuten afkoelen voordat je hem uit de vorm haalt.

Ik snij dit brood, als het volledig is afgekoeld, in 10 of 12 plakken en doe ieder plakje in wat plasticfolie of een plastic zakje, vervolgens doe ik ze in de vriezer en haal ik er ’s ochtends een plakje uit. Zo heb ik tussen de middag een ‘vers’ stuk bananenbrood. Ideaal! Zoals je kan verwachten is dit brood niet heel zoet, maar als je eenmaal gewend bent aan minder suiker eten dan merk je dat niet meer zo. Mijn man en ik vinden dit bananenbrood in ieder geval erg lekker en (naast fruit) het perfecte tussendoortje! Succes en eet smakelijk!

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    Amanda
    januari 18, 2016 at 6:28 pm

    Ziet er lekker uit!

  • Leave a Reply

    Close