Recepten

Suiker Pudding Brood

Het is niet echt een broodpudding recept, maar ik vond dat het daar het meeste op leek. Maar je zou het ook cheesecake suikerbrood kunnen noemen. Noem het wat je wil, lekker is het sowieso! Wederom weer geïnspireerd door Pinterest en m’n eigen draai er aan gegeven! Voor dit recept heb je een suikerbrood nodig, ik heb Brabants suikerbrood gebruikt van de Jumbo, maar je kan het ook vervangen door Fries suikerbrood of andere zoete broodsoorten. photo IMG_0460_zpsffdffe1b.jpg Wat heb je nodig?
Een bakvorm van 22×22 cm

Ingrediënten:
2/3 suikerbrood, in stukken gehakt
100g verse blauwe bessen
225g roomkaas
130g Suiker
2 eieren
1tl vanille extract
120ml melk

Bereidingswijze:
1. Doe het in stukken gehakte brood in de bakvorm. Verdeel de bosbessen er over. photo IMG_0429_zps5567b491.jpg2. Doe de roomkaas in een kom en klop even los. Voeg de suiker toe en mix tot de suiker is opgenomen. Voeg een voor een de eieren toe en als laatste de vanille extract. Ga de binnenkant van de kom langs met een spatel en zorg dat alle roomkaas in het mengsel is opgenomen. photo IMG_0430_zpsac180d37.jpg3. Voeg de melk toe en mix tot een geheel.
4. Verdeel het mengsel over het brood en de bosbessen. Laat het 20 minuten rusten. Verwarm ondertussen de oven voor op 180°C (160°C hete lucht. photo IMG_0438_zps79271014.jpg5. Zet het in de oven voor 35 minuten. Laat een beetje afkoelen. Het is het lekkerst als het nog een beetje warm is, maar koud is het ook nog prima te eten! photo IMG_0459_zpsae4bcdc5.jpg photo IMG_0463_zpse1d39029.jpgDit is een recept wat geschikt is als toetje, maar ook heerlijk voor bij de brunch. Bovendien is het ook nog eens heel gemakkelijk om te maken en het is snel klaar. Succes en eet smakelijk!

You Might Also Like

4 Comments

  • Reply
    Jolien
    december 30, 2014 at 2:03 am

    Mmm, dat wil ik wel eens proberen!

  • Reply
    Andrea - 4pure
    januari 2, 2015 at 10:27 pm

    Suiker , pudding en brood. Vergeet de blauwe bessen niet voor de vitamine C (ook niet onbelangrijk). Lekker

    • Reply
      SJ Kitchen
      januari 3, 2015 at 3:42 pm

      Haha! Die blauwe bessen maken het enigszins nog een heel klein beetje oke;)

  • Reply
    Piet.stellaard.
    april 6, 2015 at 10:54 am

    wacht in spanning af om te proeven lijkt me heerlijk

  • Leave a Reply

    Close