Recepten

Sour-Cream Cookies

De koekjes zagen er niet zo mooi uit als op het plaatje uit het kookboek, dit komt omdat ik volkoren bloem heb gebruikt, dat moest namelijk op, maar ze smaken er niet minder om. Het zijn wel een beetje plakkerige koekjes, maar wel erg lekker en makkelijk om te maken!
Dit recept komt uit: The Cookie Jar Cookbook

Met dit beslag maak je ongeveer 20 tot 25 koekjes.
Ingrediënten:
1 3/4 cup bloem
1 theelepel bakpoeder
1/2 theelepel zout
1/4 theelepel baking soda
1/4 theelepel nootmuskaat (vers geraspt of uit een potje)
110g boter (op kamertemperatuur)
1 cup suiker
1 ei
2 theelepels vanille extract
1/2 cup creme fraiche

Bereidingswijze:
1. verwarm de oven voor op 200°C (180°C hetelucht) en leg bakpapier op een bakplaat
2. Doe doe bloem, bakpoeder, baking soda, zout en nootmuskaat bij elkaar in een kom en mix dit.
3. Mix de boter en de suiker met een mixer romig. Doe dan het ei en het vanille extract erbij. Mix tot het een geheel is. Mix dan de creme fraiche erdoor ook tot het een geheel is.
4. Doe ten slotte het droge mengsel bij het natte en roer dit goed door elkaar. Schep het beslag in bolletjes op een bakplaat. En doe ze dan in de oven voor ongeveer 12/14minuten.

Lekker luchtig, met een herfstig tintje door het nootmuskaat. Succes!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Close