Recepten

Snicker Brownies

Omdat ik niet wist hoe ik het moest noemen en ik aan een Snickers moest denken, heb ik deze brownies maar Snicker Brownies genoemd.
Dit recept is gebaseerd op recept uit een Amerikaans kerst baktijdschrift wat al een aantal jaar oud is. Ik heb het een en ander aan het recept veranderd omdat je om wat voor reden dan ook gewoon geen simpele toffees meer kan kopen. Ik heb overal gezocht, maar ik kan ze nergens vinden. Je kan nog wel toffees met chocolade vinden, of andere versies, maar niet gewoon een goudgeel zacht kleverig dingetje met een papiertje er omheen. Stom! Ik heb het met Eclairs geprobeerd (nostalgie!) en dat ging prima.
Benieuwd naar deze overheerlijke brownies met lekker veel noten? Klik dan snel verder!
Photobucket

Ingrediënten:
55g boter
85g pure chocolade in blokjes
225g suiker
2 eieren
1tl vanille extract
83g bloem
1/4tl baking soda
100g noten fijngehakt (ik heb ongeveer 2/3 hazelnoten en 1/3 amandelen gebruikt)
12 eclairs
1 eetlepel melk
Photobucket

Bereidingswijze:
1. Smelt de boter samen in een pannetje op een laag vuur. Haal het pannetje van het vuur en laat het wat afkoelen.
Photobucket 2. Bekleed een brownie bakblik met bakpapier en vet deze nog wat extra in. Verwarm de oven voor op 180°C.
3. Roer de suiker in het chocolade mengsel. Voeg een voor een de eieren toe, tot het weer een geheel is. Roer de vanille erdoor.
4. Mix de bloem en baking soda met elkaar en voeg dit bij het chocolade mengsel. Mix tot een mooi beslag.
Photobucket Photobucket 5. Giet het beslag in de bakvorm en strooi de fijngehakte noten erover. Bak dit in de oven voor ongeveer 40minuten.
Photobucket 6. Maak de caramel saus nadat de brownies uit de oven zijn gekomen. Doe de eclairs en de melk in een steelpannetje met anti-aanbaklaag en roer tot je een dikke saus hebt. Giet dit over de notenlaag. Ik vond dat de Eclairs heel snel afkoelden, wat het wat moeilijker maakte om het te gieten. Ik heb de saus een aantal keer opnieuw moeten verwarmen. Misschien dat wat meer melk helpt.
Photobucket Photobucket PhotobucketEn ook deze brownies zijn heel erg lekker. Maar ja, karamel, noten en chocolade is dan ook gewoon een hele lekkere combinatie! Bovendien is het niet zo moeilijk om te maken en ziet het er toch heel ‘fancy’ uit. Succes en eet smakelijk!

Ps: Omdat ik dit in de namiddag heb gemaakt en geen tijd meer had om een stuk af te snijden voor foto’s, zijn er geen eindresultaat foto’s zoals je van me gewend bent.

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    Bianca
    december 10, 2012 at 9:59 pm

    Hemels!
    Ik hou wel van een bite in brownies

  • Leave a Reply

    Close