Recepten

Snel recept: Oreo Truffels

Er is haast niks zo eenvoudig als het maken van Oreo Truffels. Ik maakte al eens eerder Oreo Cake Pops (ruim 5 jaar geleden, waar gaat de tijd heen?). Eigenlijk is het recept voor Oreo truffels exact hetzelfde, alleen dan zonder een stokje. Dus heb je binnenkort een feestje of organiseer je een high tea of iets dergelijks, dan zou ik zeker deze Oreo truffels maken!

Ingrediënten:

  • 12 Oreo’s
  • 30g roomkaas
  • ±100g Chocolade (ik heb puur gebruikt)
  • Decoratie

Bereidingswijze:

  1. Doe de Oreo’s in een keukenmachine en hak de koekjes (met vulling) zeer fijn. Je ook de koekjes in een plastic zak doen en ze in fijne stukjes slaan met een deegroller (of iets dergelijks).
  2. Voeg de roomkaas toe en meng tot een samenhangend geheel.
  3. Kneed het ‘deeg’ heel even door en rol vervolgens balletjes van het deeg. Leg de balletjes op een snijplank.
  4. Zet de balletjes ongeveer een uur in de vriezer.
  5. Smelt de chocolade au bain-marie en zet de decoratie alvast klaar.
  6. Haal de balletjes uit de vriezer en haal ze door de gesmolten chocolade. Leg ze een voor een terug op de snijplank en decoreer meteen. Omdat ze zo koud zijn stolt de chocolade direct, dus de decoratie moet er snel op, anders blijft het niet plakken.
  7. Zet de truffels tot gebruik in de koelkast.

Zoals je kan lezen is het maken van mega lekkere Oreo Truffels echt ontzettend makkelijk. Je hebt in een handomdraai een heel leuk zoet hapje op tafel staan. Succes!

You Might Also Like

4 Comments

  • Reply
    Hilde
    november 26, 2017 at 10:31 am

    Dat ziet er heerlijk lekker en zo feestelijk uit. Inspirerend, dank je wel!

    • Reply
      Sanne
      december 4, 2017 at 8:22 pm

      Jij bedankt voor je leuke comment!:D

  • Reply
    Fairytale Flavors
    november 29, 2017 at 2:13 pm

    Hmm, ik krijg hier honger van! Echt een tof idee voor de feestdagen en ik ben helemaal dol op cake pops! Dankje om dit recept te delen!

    Liefs,
    Maaike van Fairytale Flavors

    • Reply
      Sanne
      december 4, 2017 at 8:23 pm

      Ik zou ze dan maar snel gaan maken, ze zijn echt onwijs lekker!

    Leave a Reply

    Close