Recepten

Smores

Het is officieel sinds  21 juni al zomer, maar nu is het dan eindelijk ook echt zomers weer. Dat betekent lekker luieren in de tuin, niet bakken en koken maar wel barbecueën! De barbecue is echt niet alleen geschikt voor vlees en gegrilde groente, je kan ook prima toetjes maken met behulp van de barbecue. Zo maakte ik vorig jaar al heerlijke bananen met chocolade en marshmallows op de barbecue en vandaag laat ik jullie zien hoe je de Amerikaanse klassieker Smores kan maken. smoresDe echte smores maak je met Hershey’s melkchocolade en Graham Crackers, beide zijn in Nederland moeilijk te verkrijgen. Ik heb m’n best gedaan om smores te maken die het meest op de Amerikaanse variant lijken, maar den met makkelijk verkrijgbare ingrediënten.smores
Ingrediënten (voor 2 smores):
8 blokjes Milka melkcholade
6 marshmallows
2 pakjes Liga kinderbiscuits

Bereidingswijze:
1. Leg op 2 kinderbiscuits ieder 4 blokjes chocolade.
2. Rooster de marshmallows tot ze licht goudbruin zijn. smores3. Druk de marshmallows met een vork naar beneden boven op de chocolade.
4. Leg er weer een koekje bovenop, geef de chocolade even de kans om te smelten en dan zijn ze klaar!smoresEigenlijk is dit zo simpel dat je het haast geen recept kan noemen, maar dit is zo waanzinnig lekker dat ik jullie dit niet wilde onthouden. Dus als je vanavond de barbecue aansteekt, dan kan ik je aanraden om nu nog even snel naar de supermarkt te gaan om de ingrediënten te halen voor smores. Succes en eet smakelijk!

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    Karin
    juli 20, 2016 at 9:46 pm

    O zo lekker!!!! Wij maken ze altijd met scholiertjes

  • Leave a Reply

    Close