Lifestyle

SJ Kitchen’s Kitchen

This is where the magic happens! Dit is mijn fijne plekje waar al mijn baksels van beslag of deeg zich ontpoppen tot een heerlijke zoet cakeje, koekje of taartje. Het leek mij heel leuk om voor de verandering eens te laten zien op welke plek ik werk als ik voor SJ Kitchen aan de slag ga, het is namelijk een heel fijn plekje en een waar ik heel blij van wordt. Ik zou zeggen, wees voorbereid op een behoorlijke portie keukenfoto’s en welkom in mijn keuken! Keuken SJ KitchenToen mijn man en ik drie jaar geleden verhuisden naar onze huidige woning was er geen keuken. Nou ja, er was alleen een werkblad met een wasbak en een aantal scheef hangende lades. Voor ons was dit een groot voordeel omdat je dan niet met een keuken zit die niet per se jouw smaak is, maar te goed is om te slopen en omdat we dus zelf een keuken konden ontwerpen en konden indelen zoals wij dat wilden. We hadden niet het grootste budget, dus onze keuken is niet volgestopt met de nieuwste snufjes, is niet de superstrakste en heeft ook niet de duurste inbouwapparatuur maar in de basis is alles aanwezig en alles doet het goed genoeg. Keuken SJ KitchenKeuken SJ KitchenWe hebben gekozen voor een magnolia matte keuken om een te klinisch effect te voorkomen. We wilden eerst een witte keuken, maar dat leek ons te koel. Echter, toen de keuken er net in zat kon ik wel janken (en volgens mij heb ik dat ook echt gedaan) ik vond de magnolia kleur zo ontzettend lelijk (ik ben er nog steeds niet helemaal ondersteboven van), maar toen er een vloer in zat en we hem hadden ingedeeld knapte hij al aardig op en nu ben ik echt dol op onze keuken. Keuken SJ KitchenIk vind dat wij een gezellige keuken hebben. Ik zou hem omschrijven als een strakke keuken met een vleugje warmte en gezelligheid. De elementen die veel terugkomen zijn RVS, hout, crèmekleur en glas. Ook heb ik blauw aan de keuken toegevoegd door een deel van mijn geliefde Bunzlau servies ten toon te stellen. Keuken SJ KitchenAls je de keuken in kijkt dan zul je zien dat mijn liefde voor bakken goed vertegenwoordigd is. Mijn geliefde KitchenAid Artisan Mixer staat goed in het zicht, ik heb een paar antieke bakvormen gegroepeerd op een plank en ik heb een paar platen met bak gerelateerde teksten staan (ik hou niet van quotes in huizen, maar deze kon ik niet laten staan!).

Mijn Tips voor het inrichten van je keuken:

  • Groepeer. Zet potten van verschillende formaten bij elkaar, zet leuke bakvormen bij elkaar, zoek mooie of je favoriete kookboeken en zet deze bij elkaar. Zo wordt het niet een grote chaos, maar vormen de gegroepeerde accessoires weer een geheel. Keuken SJ Kitchen
  • Laat verschillende items of elementen weer terugkomen. Zoals bijvoorbeeld bij ons de glazen potten, de kleur crème en blauw, het gebruik van hout, glas en RVS.
  • Maak de keuken persoonlijk, laat zien wie je bent! Niet alleen komt mijn liefde voor bakken goed naar voren, mijn man is dol op koffie en zijn Chemex, French Press en Bialetti misstaan ook zeker niet in onze keuken.  Ik heb ook een aantal bijzondere persoonlijke items in de keuken staan, ik heb bijvoorbeeld een ‘one of a kind’ eieren kastje gemaakt door m’n ouders die ik maar al te graag show. Keuken SJ Kitchen

Het moge duidelijk zijn, ik ben nogal in m’n nopjes met onze keuken. Ik kan het meest genieten van onze keuken, naast het gebruiken ervan natuurlijk, als hij opgeruimd en helemaal schoon is. Ik ben dus zo’n neuroot die niet tegen rommel kan en ik zou zelf helemaal gek worden van bijvoorbeeld overal kruidenpotjes en overal servies. Ik hoop dat je het leuk vond om een blik te werpen in onze keuken en de plek te zien waar het voor SJ Kitchen allemaal gebeurt!

Save

Save

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Close