Overig Recepten

SJ Kitchen is jarig! +Winactie

Drie jaar geleden begon ik vol goede moed aan (toen nog) misssjktichen.wordpress.com. Het was de bedoeling dat ik een algemene foodblogger zou worden, maar al gauw kwam ik tot de conclusie dat ik koken toch niet zo heel erg leuk vond. Iets wat ik wel heel erg leuk vond was bakken en dat is eigenlijk altijd al zo geweest. Toen ik nog bij mijn ouders woonde, bakte ik al veel, tot grote ergernis van mijn vader, want de vaatwasser inruimen behoorde niet tot een van mijn talenten. Maar ook als klein meisje al bakte ik o.a. madeleines samen met mijn zus. In augustus 2011 werd mijn blog dan ook een zoete blog en de rest is denk ik wel bekend. Ik heb tot nu toe al hele leuke dingen mogen doen, ik heb een aantal persevents mee mogen maken, een aantal pakketjes met leuke goodies mogen ontvangen, meegedaan met #foodblogswap, mijn eigen domein gekocht en het hoogte punt is denk ik toch wel in het AD staan. Wat ik het allerleukste vind aan mijn blog, naast het vele bakken met geldig excuus, is de reacties die ik van jullie krijg. Er gaat werkelijk waar niks boven reacties van mensen die mijn recepten proberen en me vertellen hoe lekker het was. Dus heb je een keer wat geprobeerd? Laat het me weten, vind ik leuk! Maar goed, wie jarig is, trakteert. Ik heb hier thuis getrakteerd op cupcakes waarvan je het recept hieronder kan vinden, maar ik mag jullie ook trakteren! Benieuwd? Lees dan verder! photo IMG_0228_zps825d8afe.jpgVoor de cupcakes heb je nodig:
Een muffinbakblik
Papieren cupcake vormpjes
Een mixer
Een grote kom photo IMG_0226_zps7be367a0.jpg

Ingrediënten:
Cakeje (Hummingbird Bakery recept)
120g bloem
140g fijne suiker
1,5 tl bakpoeder
snufje zout
40g boter, op kamertemperatuur
1,2dl melk
1 ei
0,5tl vanille extract

Topping
1 zakje Dr. Oetker mix voor luchtige botercreme
100g boter op kamertemperatuur
125ml koude melk photo IMG_0213_zpsb13c0565.jpgBereidingswijze:
1. Doe de papiertjes in de bakvorm en verwarm de oven voor op 170°C.
2. Doe de bloem met de suiker, bakpoeder, zout en boter in een kom en mix goed door elkaar.
3. Doe de boter er in blokjes bij en mix met een mixer tot je een kruimelig deeg krijgt. photo IMG_0155_zps1a73896d.jpg4. Doe de helft van de melk erbij en  mix tot het is opgenomen.
5. Doe het ei bij het restje melk, klop los en doe het dan bij het beslag. Mix tot een geheel, maar mix niet te lang. photo IMG_0157_zps7662d247.jpg6. Vul de papieren vormpjes tot ze tot tweederde gevuld zijn en bak ze 20-25 minuten in de oven tot ze lichtbruin zijn en als er een satéprikker schoon uitkomt. photo IMG_0160_zps47e3ab7b.jpg photo IMG_0166_zpsfd715471.jpg7. Laat de cakejes (uit de bakvorm) volledig afkoelen op een rooster.
8. Maak de botercrème; klop de boter romig, voeg de mix en de melk toe, mix tot je een stevige crème krijgt. Hieraan kan je nog smaakjes en kleuren aan toevoegen. Ik heb aan de gele vanille extract toegevoegd en de roze heeft een cola smaak (ooit een keer bij een toko gekocht). photo IMG_0171_zpsd13998bf.jpg9. Doe de botercrème in een spuitzak en spuit mooie toefjes op je cupcakes. Laat ze gewoon zo of decoreer ze met sprinkels en/of bloemen. photo IMG_0174_zpsa976d02f.jpg

 photo IMG_0215_zps017a70aa.jpg photo IMG_0210_zpsed84fa93.jpgDeze cupcakes zijn echt heerlijk, de botercrème is niet te zoet en het cakeje is lekker zacht. Leuk voor een verjaardag of een feestje! Wil je zelf aan de slag met het maken van cupcakes of het decoreren van een taart, misschien kan ik je een handje helpen. Omdat mijn blog drie jaar bestaat mag ik in samenwerking met Dr. Oetker 5 leuke pakketjes weggeven. In deze pakketjes zit fondant, botercreme, decoratie parels en mini cupcake vormpjes. Wat moet je doen? Ik zou het leuk vinden als je mijn blog liked op bloglovin en mijn Facebookpagina liked, maar dat is niet verplicht. Laat een comment achter met hoe jouw droomtaart voor jouw verjaardag/bruiloft/ander feest er uit zou zien en dan doe je al mee! De winactie loopt t/m zondag 21 april. Succes en eet smakelijk!

 photo IMG_0234_zps5aef9ae2.jpg

You Might Also Like

10 Comments

 • Reply
  Mandy
  april 8, 2014 at 8:57 am

  Allereerst ; Van harte gefeliciteerd!…

  Mijn droomtaart zou een taart zijn bestaande uit de helft chocolade cake en de andere helft cake met een vleugje citroen… Stukjes zachte melkchocolade door het citroengedeelte, en witte door het het chocobeslag..
  Als vulling een room met Baileys smaak.
  De taart overgieten met chocolade…
  Afmaken met vers fruit, voor de helft gedipt in chocola en wat toefjes slagroom…

 • Reply
  Nynke
  april 8, 2014 at 2:44 pm

  Gefeliciteerd hoor! Ik heb laatst cupcakes gemaakt met snorretjes en citroenbotercreme ter gelegenheid van de verjaardag van mijn vriend. Goed gelukt, volgende keer wil ik het ook nog een mannelijke kleur meegeven.

 • Reply
  Corine
  april 8, 2014 at 4:45 pm

  Gefeliciteerd!

  Momenteel ben ik hard aan het denken voor mijn broers bruiloft, waarvoor ik ben gevraagd een taart te maken. Ik zit te denken aan een apple pie, maar dan in de vorm van een bruilofttaart. Dat houdt in dat ik een grote witte stapeltaart wil maken, met witte fondant aan de buitenkant met mooie applicaties (kant, pareltjes, natuurlijk alles eetbaar) en daarop felgroene, de zogenaamde granny smith, appels alleen dan van marsepein/fondant. De taart bestaat verder uit een luchtige cake, botercreme en een dunne appeltjesvulling. Ik zie de taart al helemaal voor me, nu hopen dat hij ook echt zo lukt!

 • Reply
  Anita Hubert
  april 9, 2014 at 12:38 am

  Ik zag afgelopen zondag bij Life for You een taart met pantermotief. Nou, zoiets wil ik.

 • Reply
  Rosalie
  april 10, 2014 at 7:46 pm

  Gefeliciteerd!

  Mijn droomtaart is een mooie stapeltaart. Drie lagen biscuit, van groot naar klein en na het stapelen bekleed en versierd met fondant. Alle lagen zijn nog een keer doormidden gesneden en voorzien van een laagje botercrème en laagje jam! Ik hoop er binnenkort een keer zelf een te maken!

 • Reply
  Lut
  april 11, 2014 at 12:13 pm

  Eerst en vooral: GEFELICITEERD 😀 Dat er nog vele jaren mogen volgen 🙂
  Wauw die cupcakes zien er GEWELDIG uit 😀
  Mijn droomtaart voor mijn huwelijk zou een strakke witte taart zijn met 5 verdiepingen en gevuld met chocolade en caramel! Lijkt mij én lekker én mooi! Er mogen ook roosjes van fondant op maar ik wil het simpel houden, dan verwacht je zo een heerlijke inhoud ook minder 🙂

  Liefs

 • Reply
  melissa
  april 12, 2014 at 8:11 am

  Ik houd van echte prinsessendingen, haha. Dus knalroze met parels en veren!

 • Reply
  Anke
  april 12, 2014 at 8:45 am

  De looks van appeltaart maar dan met een combinatie van verschillende fruitsoorten en noten. Peer, bosbessen en appel bv. Ik zou ook graag eens op je blog een baksel zien met macademianoten. Dat is echt mijn favoriet! Lijkt me een goede combi met chocola 🙂

 • Reply
  Angelique
  april 27, 2014 at 10:09 am

  Wat een leuke site! Ben vandaag via elisejoanne op jou site terecht gekomen en weet dat dit 1 van mijn favoriete sites gaat worden. Uhm mijn droomtaart slagroomtaart in combinatie met witte chocolade en vers rood fruit!

 • Reply
  Mandy
  april 29, 2014 at 10:10 am

  Wat super dat er een pakketje naar ons adres mag!
  Dank je wel!
  Daar gaan we veel bakplezier mee hebben!

 • Leave a Reply

  Close