Uncategorized

Scones

Ik heb al een aantal keer het verzoek gekregen of ik eens een scones recept wou plaatsen en nu is het er eindelijk van gekomen, de paasbrunch was een goed excuus om ze eens te maken. Ik geloof niet dat dit een origineel scones recept is, maar desalniettemin makkelijk, snel en erg smakelijk voor bij de brunch. Het recept is gebaseerd op een recept van de Lidl, ik vond het bij het fruit, waar een rekje met receptenkaartjes staat, dit is de eerste keer dat ik zo’n kaartje heb gebruikt. Ik heb het recept wel (achteraf) verdubbeld. Benieuwd naar het recept en de foto’s? Lees dan verder! photo IMG_3542_zpsc1b8a877.jpg

Ingrediënten:
300g bloem
20g bakpoeder
beetje zout
1 vanillestokje
40g suiker
60g boter
2 eieren
100ml melk photo IMG_3515_zps258e2406.jpg

Bereidingswijze:
1. Verwarm de oven voor op 200°C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
2. Snij het vanillestokje open en schraap het merg eruit met de achterkant van een theelepeltje.
3. Meng de bloem, bakpoeder, zout, vanille merg en suiker door elkaar. Gooi dit in een keuken machine en meng het met de boter.
4. Klop de eieren met de melk los en hou hiervan 8 eetlepels apart. Giet het overige eimengsel bij het deeg en laat de keukenmachine draaien tot je een bal krijgt.
5. Haal het deeg uit de machine en kneed het even door met de hand. photo IMG_3517_zpsa37f55db.jpg6. Bestrooi je werkbank met wat bloem en rol het deeg uit tot 2,5cm dik. Steek hier ronde vormpjes uit (ik had geen ronde vorm, dus ik heb een hart gebruikt) en leg ze op de bakplaat. Bestrijk de scones met het overgebleven eimengsel. photo IMG_3518_zps79514a18.jpg7. Bak de scones 10-12 minuten lichtbruin in de oven (ik had de volle 12 minuten nodig). photo IMG_3520_zps7a991698.jpg photo IMG_3532_zps798d0432.jpgNu kan je ze doormidden snijden en besmeren met jam, clotted cream, crème fraîche, aardbeien, verzin het maar! Ik vond deze scones erg lekker, zeker omdat er vanille in zit. We hebben ze gegeten bij de paasbrunch en volgens mij vonden mijn familieleden ze ook lekker.

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply
    Foodloveandhappiness
    april 1, 2013 at 1:30 pm

    Heerlijk! Perfect voor pasen en al helemaal leuk in deze vorm!

  • Reply
    Kimberly
    april 2, 2013 at 11:15 am

    Wat leuk in een hartjesvorm! Ik hou van scones 🙂

  • Leave a Reply

    Close