Recepten

Scones met Kaneel en Chocolade

Kerst staat (naast natuurlijk de geboorte van Jezus, cadeautjes en de kerstman) echt in het teken van eten. Tegenwoordig is ‘slechts’ een kerstdiner niet meer genoeg, ook de brunch is erg populair. Wil jij lekker gaan brunchen met kerst? Ik heb tot aan kerst vier recepten die je op tafel kan zetten voor de brunch bij jou thuis. Ik begin deze week met scones. Een recept wat mijn moeder vroeger nog wel eens maakte. Toen ik naar het recept vroeg, heeft ze het voor mij uit haar volle kast met kookboeken een papiertje uit een tijdschrift gevist en gekopieerd. Ik weet dus niet waar dit recept vandaan komt, maar het is wel altijd een succes! 

Ingrediënten:

350g zelfrijzend bakmeel
2el witte basterdsuiker
1/4tl zout
60g koude boter
1 ei
100ml karnemelk
5g geraspte pure chocolade
1/2tl kaneelpoeder
beetje melk

Extra:
Poedersuiker
Slagroom (of clotted cream)
Jam

Bereidingswijze:

1. Leg op een bakplaat een vel bakpapier en verwarm de oven voor op 220°C.

2. Doe het zelfrijzend bakmeel in een kom samen met de suiker en zout. Roer even door.

3. Snij de koude boter in blokjes en voeg aan het bloemmengsel toe. Wrijf met je vingers de boter door het bakmeel, totdat je een kruimelig geheel krijgt.

4. Voeg de karnemelk en het ei toe en meng dit tot je een deeg krijgt wat niet aan je handen plakt. Verdeel dit in twee gelijke porties.

5. Voeg aan het ene deel kaneel toe en aan het andere deel de geraspte chocolade. Kneed dit tot het is opgenomen.

6. Rol de ballen deeg uit tot lappen van ongeveer 2cm dik en steek er cirkels uit met een beker of een koekjes steker (dm ongeveer 5cm). Kneed datgene wat je overhoudt weer samen en herhaal tot alles op is (als het goed is heb je ongeveer 10 scones).

7. Leg de scones op de bakplaat en bestrijk de bovenkant met wat melk. Bak ze 15 minuten in de oven.

8. Leg de scones op een mooie serveerschaal en bestrooi met poedersuiker. Serveer met jam en lobbige slagroom of natuurlijk clotted cream (maar dat had ik zo even niet in huis;)).

Wil je klassieke scones? Dan laat je de kaneel en chocolade weg. Dit is echt mijn favoriete recept voor scones, perfect voor bij een high tea of natuurlijk voor bij de kerstbrunch! Succes en eet smakelijk!

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    Lianne
    december 7, 2015 at 7:56 am

    Ziet er geweldig uit! Bedankt voor het recept!

  • Leave a Reply

    Close