Review

Review: Nachtboek

Ik heb een beetje een gekke relatie met het fenomeen ‘de nacht’. Ten eerste ben ik een avondmens; ik krijg ’s avonds veel meer voor elkaar dan ’s ochtends. Daarnaast slaap ik voor mijn gevoel heel licht, droom ik veel en over de vreemdste dingen en ben ik al gauw bang in het donker.

De nacht is ook heel fascinerend, er gebeurt veel meer tijdens de nacht dan je voor mogelijk kan houden. Cebine Nieuwenhuize vertelt in Nachtboek alles over de nacht en wat er eigenlijk allemaal in het donker gebeurd, terwijl wij met z’n allen op een oor liggen.

Het boek begin om 12 uur ’s nachts en eindigt om 6 uur in de ochtend. Ieder hoofdstuk, ook wel ieder uur van de nacht, behandelt een aantal aspecten van dat uur of van de nacht in z’n algemeen. Je bent dus na het lezen van dit boek wel een klein beetje een expert op het gebied van de nacht.

Naast dat je in dit boek kan lezen over gekke nachtdiertjes als een vachtegel of een kantjil (say what?) en bijzondere planten als bijvoorbeeld de Cereus, is dit ook een doeboek. Speciaal voor degene die veel droomt, ’s nachts wakker wordt en/of zijn of haar gedachtes ergens kwijt wil in het holst van de nacht.

In dit boek zit namelijk genoeg ruimte om je nachtgedachtes kwijt te kunnen of om je dromen te tekenenen. Heb je geen zin om ’s nachts een lampje aan te doen en te gaan schrijven, dan is er achterin het boek ook een klein beetje ruimte voor je ochtendgedachtes.

Dit boek is dus net een beetje anders dan andere boeken. Het bevat leuke informatie over de nacht, maar je kan er ook nog wat mee. Daarnaast is het ontzettend mooi vormgegeven met prachtige illustraties van Cebine zelf.

Ik vind dit boek echt een leuke cadeautip voor de nachtbrakers en notoire nachtmensen onder ons. Nachtboek van Cebine Nieuwenhuize is nu voor €16,99 te koop bij bijvoorbeeld Bol.com en Uitgeverij Snor.

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Cebine
  december 18, 2017 at 12:11 pm

  Dankjewel voor je mooie recensie Sanne!

  • Reply
   Sanne
   december 19, 2017 at 10:39 pm

   Heel graag gedaan!

  Leave a Reply

  Close