Creatief Review

Review: Letters! Moderne Kalligrafie & Handlettering (boek+werkboek)

Je kan mij altijd blij maken met boeken over tekenen en elke vorm van lettering (eigenlijk kan je mij altijd blij maken met bijna elk soort boek, maar dat terzijde). Gezien Nederlandse boeken over moderne kalligrafie en brushlettering nog een zeldzaamheid zijn, was ik meteen geïntrigeerd door dit boek toen ik ‘m bij Dille&Kamille zag liggen. Ik kwam, zag en (was ver)kocht.

De layout en vormgeving

Zowel het boek als het werkboek zijn op dezelfde manier vormgegeven. De witte pagina’s van mooi dik papier, gevuld met minimale stukjes tekst, uitleg en ruimte om te oefenen, wisselen zich af met een pagina met een quote of een mooie foto (helemaal hipsterproof; met plantjes en lekker licht). Ik vind het zelf wel prettig, zo’n fris uiterlijk met niet zoveel tekst. Duidelijke uitleg heeft immers (meestal) niet veel woorden nodig en zo wordt je ook niet afgeleid door allerlei drukke tekeningen en teksten overal.

De inhoud

Het boek ziet er dus mooi uit, maar heb je ook echt wat aan de inhoud van het boek? Alle aspecten van (moderne) kalligrafie worden uitgelegd; van het materiaal tot de juiste houding van je hand en van de geschiedenis tot de letteropbouw. De uitleg is steeds stap voor stap en in wordt in hapklare stukken gepresenteerd.

Het werkboek bevat wat minder uitleg en vooral heel veel oefenbladen. Elke hoofdletter en elke kleine letter komt ruimschoots aan bod. Ook bevat het werkboek een aantal teksten die je zelf kan overtrekken, zo kun je een beetje schrijfbewegingen oefenen en kan je inspiratie opdoen om uiteindelijk zelf met teksten aan de slag te gaan.

Eindoordeel

Zowel het boek als het werkboek zijn mooi vormgegeven en geven beide genoeg ruimte om te oefenen. Je hebt niet per se beide boeken nodig om aan de slag te kunnen. Als je geen behoefte hebt aan wat extra achtergrond informatie volstaat het werkboek prima. Wil je lekker zelf aan de slag, maar wil je wel weten wat je moet doen, is alleen het boek prima.

Toch vind ik het een mooi setje samen. Nadat ik in het boek wat heb kunnen aanrommelen, ben ik in het werkboek aan de slag gegaan om de moderne kalligrafie te perfectioneren.

Dus als je graag aan de slag wil met moderne kalligrafie of gewoon lekker creatief aan de slag wil met letters en net wat meer houvast hebben dan de informatie die je op Pinterest vindt, dan zijn deze boeken echt wel aanraders!

Letters! Moderne Kalligrafie en Handlettering en Letters! Het werkboek van Studio met Marjet zijn te koop voor €19,99 en €14,99 bij o.a. Bol.com

Dit artikel bevat affiliate links. Dat betekent dat ik een klein percentage krijg van elk verkocht product. Dit zorgt er voor dat ik Sanne Schrijft Stukjes kan onderhouden. 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Close