Recepten Review

Review: Koopmans Stroopwafelcake

Gisteren kreeg ik een heel leuk perspakketje van Koopmans, namelijk de nieuwste Koopmans bakmix voor een stroopwafel cake. In dit pakket zaten alle benodigde ingrediënten, dus ik kon direct aan de slag en omdat ik toch vakantie heb, ben ik meteen aan de bak gegaan. Ik ben geen fan van bakmixen want er zitten vaak onnodige ingrediënten in en omdat je vaak toch een ei, boter en/of melk moet toevoegen, ben ik van mening dat het ook de moeite niet is om wat bloem te kopen en zonder bakmix aan de slag te gaan. Maar toegegeven, ze zijn vaak wel makkelijk in gebruik, snel en het kan haast niet fout gaan. Toen ik gisteren dit pakketje kreeg ben ik dan ook weer niet zo principieel om het niet te proberen, bakmixen zijn soms gewoon heel handig en dan moet er wel getest worden of ze wel lekker zijn, toch? Benieuwd naar mijn oordeel? Lees dan gauw verder! photo IMG_0766_zpsba86ee5f.jpg

Bereiding:
In de verpakking zit een cakemix met stukjes karamel. Voor deze cake heb je vier stroopwafels, vier eieren en 200g boter nodig. Je moet de boter even romig kloppen en dan doe je de cakemix, boter en eieren bij. Twee stroopwafels snij je in stukken en doe je door het beslag en twee stroopwafels snij je in stukken en strooi je op het beslag wanneer het beslag in het ingevette cakeblik zit. Dan doe je de cake in de oven (60/70min), goed af laten koelen en dat is heel belangrijk, anders is het lastig snijden, en klaar is kees. photo IMG_0734_zps0af34c28.jpg photo IMG_0736_zpsc60176ab.jpg photo IMG_0738_zps72cc1c73.jpg photo IMG_0744_zps982fb678.jpg photo IMG_0745_zps58b7b029.jpg photo IMG_0747_zps2d7c8a66.jpg photo IMG_0749_zps5da56430.jpgVerpakking:
De instructies op de verpakking zijn helder en is voor (hoop ik) iedereen te begrijpen. Wat ik goed vind is dat ze per ovensoort een temperatuur geven. Wat je nodig hebt en hoeveel tijd het gaat kosten staat ook duidelijk aangegeven. Ook geeft Koopmans je een aantal tips en variaties en wanneer je de QR-code scant met je telefoon of tablet, dan krijg je nog meer variatierecepten, baktips en bakfilmpjes te zien.

Eindresultaat:
Het huis ruikt lekker en de cake ziet er prachtig uit. De cake zal waarschijnlijk wel voor een wauw effect zorgen wanneer je hem aan je visite/familie laat zien. Mijn man vindt de cake heel erg lekker, ik ben zelf iets minder enthousiast want ik hou namelijk niet zo van stroopwafel, dus dat is dan ook niet zo gek. Ik vind de cake erg machtig en hij voelt wat vettig in de handen. Door de harde stukjes stroopwafel bovenop de cake, kan je er niet zo goed met een mes doorheen, er brokkelen dan grote stukken van de cake af. De bovenkant van de cake is wel het lekkerste deel van de cake (wat gek is als je niet van stroopwafel houdt), het is namelijk een lekker crunchy laagje van koekjes en karamel. Voor mezelf zou ik de bakmix niet nog een keer kopen, maar als mijn man het heel graag wil, zou ik hem nog wel een keertje willen bakken, omdat je op een hele makkelijke manier een mooie cake op tafel zet. photo IMG_0769_zps0ef1eab1.jpgDe Koopmans Oud-Hollandse Stroopwafelcake is vanaf begin augustus verkrijgbaar in de supermarkt. De adviesprijs is 1,79 euro per pakje.

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Hester
  augustus 6, 2014 at 1:06 pm

  Hij ziet er in elk geval heel mooi uit! Ik houd zelf niet zoveel van karamel, maar wel van stroopwafel en cake, dus ik denk dat ik deze alsnog heel lekker zou vinden. En tja, een bakmix blijft toch makkelijk.

 • Reply
  Wieke
  augustus 6, 2014 at 5:24 pm

  Die van jou ziet er veel smakelijker uit dan het plaatje op het pak van Koopmans!

 • Leave a Reply

  Close