Recepten

Red Velvet Cupcakes

Ik kan weer wat van m’n ‘to bake’ lijstje afschrappen: red velvet cupcakes. Ik ben niet zo van de cupcakes, maar ik vind alles red velvet wel lekker en bovendien vind ik dat ik deze klassieker gewoon eens een keer gemaakt moet hebben. Zo gezegd, zo gedaan, hieronder volgt het recept!

Ingrediënten:

12 cakejes
50g boter, op kamertemperatuur
140g suiker
1 ei
1 el citroensap
105ml melk
1tl vanille extract
1 el rode kleurstof
150g bloem
2 ½ el cacao poeder
½ tl zout
½ tl baking soda

Cream cheese frosting voor 12 cupcakes:
100g roomkaas, op kamertemperatuur (1pakje monchou)
100g boter, op kamertemperatuur
2cups poedersuiker

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 180°C en vet een muffinbakblik in met boter of bakspray.

2. Voor dit recept heb je ‘buttermilk’ nodig, iets wat niet verkrijgbaar is in Nederland, maar het is heel makkelijk zelf te maken. Doe 1 el citroensap in een maatbeker en vul hem aan met melk tot 120ml. Laat minimaal vijf minuten staan en je hebt buttermilk.

3. Doe de boter en de suiker in een kom en mix tot een geheel. Voeg het ei en de melk met citroen toe en mix weer tot een geheel. Schraap langs de rand van de kom met een pannenlikker en zorg dat alles is opgenomen.

4. Voeg het vanille extract toe en de kleurstof. Ik had maar een el kleurstof en mijn cakejes hebben een rode gloed, als je 2el kleurstof gebruikt zouden ze mooi rood moeten worden (of in ieder geval roder dan die van mij;)). Mix tot een mooi rood geheel.

5. Zeef de bloem, zout, baking soda, en cacao boven een kom en voeg dit aan het rode beslag toe. Mix tot een mooi beslag.

6. Verdeel het beslag over de bakvorm en bak de cakejes 20 minuten in de voorverwarmde oven.

7. Laat ze vijf minuten afkoelen in de bakvorm en laat ze vervolgens volledig afkoelen op een rooster.

8. Voor de frosting: doe de roomkaas met de boter in een kom en mix tot een romig geheel met een handmixer.

9. Voeg de poedersuiker in vier delen toe en mix steeds tot elk deel is opgenomen. Het handigste is om het deel poedersuiker eerst met een spatel er door te roeren, anders krijg je een hele stoffige keuken.

10. Doe de frosting in een spuitzak met een mooie tip en spuit mooie toeven op de cakejes. Als je dit niet hebt kan je de frosting natuurlijk ook met een lepel of paletmes er op smeren.

Het is jammer dat ik niet meer kleurstof in huis had, anders waren ze echt rood geworden. Nu hebben ze een rode gloed (niet echt heel zichtbaar op de foto’s), maar het mag de pret niet drukken, want ze zijn waanzinnig lekker. Het cakeje is heerlijk zacht en de cream cheese frosting maakt het echt af. Ik zou zeggen ga ze lekker een keer maken, gegarandeerd een succes bij vrienden en familie!

Succes en eet smakelijk!

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    Hester
    oktober 11, 2015 at 11:56 am

    Nog nooit gegeten, laat staan gemaakt.. Maar eigenlijk moet daar wel een keer verandering in komen. Ik sla je recept even op, goed voor in de herfstvakantie 🙂

  • Leave a Reply

    Close