Recepten

Red Velvet Cake

Een van mijn favoriete taarten is een red velvet. Een traditionele red velvet bestaat uit een meerlaagse chocolade cake, met daartussen een hele zachte cream cheese frosting. Sommige mensen maken ook red velvets met botercrème en/of gewoon vanillecake, ik heb zelfs een keer een met witte chocolade gezien. Ik ben echt onwijs fan van het origineel en ik word altijd een beetje verdrietig van ‘afwijkende’ varianten, haha! Nou goed, hieronder dus een recept voor een traditionele red velvet cake. red velvet cakeIngrediënten:
Cakes
400g bloem
1 ½ tl baking soda
1 ½ tl bakpoeder
1tl zout
170g boter
450g suiker
3 eieren
3el cacao
1 ½ tl vanille extract
1el rode kleurpasta (volgens internet is een paste beter en effectiever dan een vloeistof)
350ml karnemelk

Cream cheese frosting
200g monchou, op kamertemperatuur
85g boter, op kamertemperatuur
500g poedersuiker
1tl vanille extractred velvet cake

Bereidingswijze:

 1. Verwarm de oven voor op 180°C en vet drie bakvormen(dm van ±22cm, geen springvorm!) in met boter en bekleedt de bodems met bakpapier. Mocht je niet drie identieke bakvormen hebben (wie heeft dat nou?!) dan kan je ook een bekleden, cake 10 minuten laten afkoelen, afwassen en opnieuw bekleden en invetten.
 2. Doe de boter en suiker in een kom en mix tot een romig en luchtig geheel. Voeg de eieren een voor een toe samen met het vanille extract en mix tot alles is opgenomen.
 3. Voeg de cacaopoeder en de rode kleurstof aan het mengsel toe en mix tot deze is opgenomen en je een mooie rode kleur hebt. Ga met een spatel langs de randen en over de bodem van de kom zodat je zeker weet dat de kleur goed verdeeld is.red velvet cake
 4. Voeg de bloem, bakingsoda, bakpoeder en zout in delen toe en wissel af met de karnemelk.
 5. Zet de bakvorm op een weegschaal en giet ongeveer 400g beslag in de bakvorm. Bak de cake af in ongeveer 35 tot 40 minuten. Als een satéprikker er schoon uitkomt is hij gaar. Laat de cake 10 minuten in de vorm afkoelen en stort hem dan op een rooster.
 6. Bak ook op dezelfde manier de andere twee cakes af. Laat ze volledig afkoelen.red velvet cake red velvet cake
 7. Doe de boter en monchou in een kom en mix tot een geheel. Voeg het vanille extract toe en mix tot deze is opgenomen.
 8. Voeg de poedersuiker in delen toe. Als je alles er bij hebt gedaan zou je een mooie stevige crème moeten hebben. Het beste is om deze crème even een uurtje in de koelkast te zetten zodat hij wat kan opstijven.
  9. Snij de bolling van de bovenkant van de cakes, zodat je drie platte cakes hebt. Bewaar hetgene wat je hebt afgesneden voor de decoratie.
 9. Zet een cake op een draaischijf of snijplank en besmeer de bovenkant met wat frosting. Leg er een cake op en besmeer deze ook met frosting. Leg de laatste cake er op en besmeer deze bovenkant NIET met frosting.
 10. Plak een klodder frosting op de zijkant van de cake en smeer deze uit over de zijkant van de cake met een mes, paletmes of deegschraper, herhaal dit tot je een mooie egale laag aan de zijkant hebt.
 11. Smeer nu ook frosting over de bovenkant en zorg dat alles een mooie gelijke laag frosting heeft. Als je nog frosting over hebt kan je dit in een spuitzak met spuitmondje doen en mooie toeven op de cake spuiten.
 12. Verkruimel de restjes cake in de keukenmachine of blender (ik heb de hakmolen gebruikt die bij m’n staafmixer kwam). Verdeel deze kruimels over de cake zoals jij dat wilt. Als je de kruimels aan de zijkant wilt zoals ik, dan heb je een extra paar handen nodig die de cake even schuin kan houden, terwijl jij de kruimels er op drukt.

red velvet cakered velvet cakeDeze red velvet cake is echt ontzettend lekker en hij is wat mij betreft precies zoals een red velvet moet zijn. Voor deze taart mag je best wat tijd inplannen, maar hij is heel leuk om te maken en als je eenmaal klaar bent dan heb je een hele fantastische taart waar iedereen heel blij van wordt!

Save

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Close