Recepten

Pumpkin Spice Tulband

Vandaag heb ik weer een heerlijk herfstig recept voor jullie, dit keer niet iets met appel of peer, maar met pompoen! En gezien pumpkin spice alles op het moment waanzinnig populair is, heb ik een pumpkin spice tulband voor jullie gemaakt. Heerlijk voor bij je pumpkin spice latte!Pumpkin spice tulbandIngrediënten:
Cake
190g bloem
1,5tl bakpoeder
1tl baking soda
1,2 tl pumpkin spice (of koek en speculaaskruiden)
1/4tl zout
300g pompoen puree
170g boter
250g suiker
3 eieren
50g geroosterde en grof gehakte pecan nootjes

Icing:
35g Boter
25ml melk
1tl kaneel
1tl vanille extract
200g poedersuiker

Bereidingswijze:
1. Vet een tulbandvorm in en bestuif met bloem. Verwarm de oven voor op 160°C.
2. Doe de bloem, bakpoeder, bakingsoda, pumpkin spice en zout in een kom. Roer even door met een vork en zet aan de kant.
3. Doe de boter en suiker in een kom en mix tot een romig en luchtig geheel. Voeg ook de puree en de eieren toe en mix tot een geheel.Pumpkin spice tulband4. Voeg het bloemmengsel er aan toe en mix tot alles is opgenomen. Schep de pecannoten erdoor en schep dan het beslag in de bakvorm.Pumpkin spice tulband5. Bak de tulband in ongeveer een uur af. Als een satéprikker er schoon uitkomt is hij gaar. Laat de tulband 10 minuten afkoelen in de vorm en stort hem dan op een rooster. Laat volledig afkoelen.
6. Maak de icing pas als de tulband volledig is afgekoeld en je het er meteen overheen kan gieten. Smelt de boter samen met de melk in een steelpannetje. Voeg de kaneel en het vanille extract toe en roer het er door. Doe de poedersuiker erbij en roer met een garde tot je een mooie icing hebt. Giet over de tulband en laat drogen.Pumpkin spice tulbandPumpkin spice tulbandIk zou niet weten of deze pumpkin spice tulband lekker is, ik ben namelijk hartstikke allergisch voor pompoen. Ik heb me laten vertellen dat hij heerlijk was! Gelukkig rook het hele huis heerlijk naar pumpkin spice toen hij in de oven stond, dus ik heb er toch nog een beetje van kunnen genieten. Succes en eet smakelijk!

Save

Save

Save

Save

You Might Also Like

3 Comments

  • Reply
    Maria
    november 14, 2016 at 10:49 am

    Hoeveel ml melk en gram boter gaat erin voor de icing. Dat mis ik in het recept. Bedankt!

  • Reply
    Maria
    november 14, 2016 at 3:45 pm

    Jammer dat er geen instructie voor de icon erbij staat. De mijne is te bruin, heb de hoeveelheid van 1 to aangehouden. Alleen de verhouding melk boter maar op gevoel gedaan. Zoals op jouw foto is de mijne niet geworden. Tenzij je kaneel weg hebt gelaten. De cake smaakt verder wel lekker!

    • Reply
      SJ Kitchen
      november 24, 2016 at 2:23 pm

      Bedankt voor je reactie! Ik ben glad vergeten om dit nog aan te passen voordat hij online kwam, stom! Wel goed om te horen dat de cake wel lekker was. Ik heb inmiddels de juiste verhoudingen er bij gezet, mocht je het nog een keer willen proberen:)

    Leave a Reply

    Close