Recepten

Pumpkin Spice Latte

In Amerika is hij mateloos populair, de Pumpkin Spice Latte, ook wel de PSL. Deze superzoete pompoen koffie van Starbucks vind ik zelf erg lekker, maar ik vind hem ook erg duur. De ‘tall’ versie, de kleinste koffie van Starbucks, kost maar liefst 4,20! Op Pinterest kwam ik al een aantal ‘Homemade PSL’ recepten tegen en toen dacht ik: ‘ik moet hem ook eens zelf maken’. Dat heb ik dus gedaan. En het was lekker, heel erg lekker. De pumpkin spice latte is heel gemakkelijk om te maken. Het geheim en de basis van een goede Pumpkin Spice Latte is pompoen siroop. Wil je weten hoe je zelf een pumpkin spice latte maakt? Klik dan verder!

Ingrediënten:

Siroop
180ml water
150g suiker
60g pompoen puree
2tl speculaaskruiden

Koffie
Melk
gezette koffie

Bereidingswijze:

1. Doe het water en het suiker in een steelpannetje en zet op het vuur. Verwarm op hoog vuur en blijf roeren tot de suiker is opgelost.

2. Voeg de pompoen puree en de speculaaskruiden toe en roer tot de pompoen is ‘opgelost’.

3. Breng het aan de kook en laat het vijf minuten koken. Verwijder het van het vuur en giet het in een vuurvast kommetje/beker/fles/weckpot, wat jij wilt.
De siroop kan je, luchtdicht verpakt, nog twee weken in de koelkast bewaren. Wel goed doorroeren voor je hem weer gebruikt.

4. Maak nu de koffie verkeerd of cappuccino. Ik doe dit thuis met een Nespresso apparaat en een melkopschuimer. Ik zet dan een lungo, roer de siroop er doorheen en giet vervolgens de melk erbij. Mocht je dit niet hebben kan je gewoon een kopje koffie zetten en een handmatige melkopschuimer gebruiken. Hoe dan ook, zet koffie, roer de siroop er door en giet de warme melk erbij.

Doe wat kaneel op de schuimlaag (of pumpkin spice als je dat hebt) en klaar is je perfecte herfstkoffie. Succes en eet, eh, drink smakelijk!

Recept voor de siroop gebaseerd op dit recept

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    Hester
    oktober 19, 2014 at 12:49 pm

    Ik kom nooit bij Starbucks, maar ik ben wel benieuwd naar de hype rondom de PSL (al heb ik ook een aantal mensen gehoord die ‘m echt vies vinden, haha). Tof dat je ‘m ook vrij gemakkelijk zelf kan maken!

  • Leave a Reply

    Close