Recepten

Pompoen Puree

Zodra de eerste blaadjes vallen en de temperatuur ook maar iets daalt, worden de Amerikanen helemaal pompoen gek. Tijdens de herfst is alles pompoen; van pompoen kaarsen en pumpkin pie, tot carved pumpkins en pumpkin scented alles.

In Europa zijn wij met z’n allen iets minder pompoen gek, maar ik merk dat het langzaamaan begint te komen. Ik zie steeds vaker pompoen recepten voorbij komen en ook pompoen geurtjes heb ik al eens zien liggen. Het nadeel dat Europa zo ver achterloopt is dat je de ingrediënten die je in Amerika zo bij de supermarkt kan kopen (het hele jaar door) in Nederland niet zomaar kan krijgen. Gelukkig lijkt ‘pumpkin pie spice’ heel erg op speculaaskruiden, dus dat scheelt.

Pompoen puree is een ander verhaal. In Amerika kan je dat in een blik kopen in Nederland niet. Gelukkig is het heel erg makkelijk om zelf pompoen puree te maken en dat ga ik jullie laten zien. 

Wat heb je nodig?

Bakplaat
Bakpapier
1 pompoen (koop hem bij de supermarkt of groenteboer, dan weet je zeker dat je hem kan eten).

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200°C

2. Halveer de pompoen en schraap de zaadjes eruit. Die kan je weggooien, maar je kan ze ook roosteren.

3. Bekleed de bakplaat met bakpapier en leg de pompoenhelften met de gesneden kant naar beneden op de bakplaat.

4. Doe de pompoen 45 minuten tot een uur in de oven. Hij is klaar als je er met een mes in kan steken en je geen weerstand voelt.

5. Als hij genoeg is afgekoeld tot je hem kan vasthouden, pel je de schil er af. Dit gaat heel gemakkelijk en met behulp van een mes is het zo gepiept.

6. Snij het vruchtvlees in stukken en pureer het. Dit kan in een keukenmachine, blender of gewoon met de ouderwetse stamper.

7. Je kan het nu meteen gebruiken voor een pompoen recept of je kan het invriezen.

Check hier een recept voor pompoen bars waar je de pompoen puree voor kan gebruiken. Succes!

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  XVX
  september 18, 2016 at 5:25 pm

  Jammer dat we geen pompoen puree gewoon in de supermarkt kunnen kopen.. gelukkig is dit geen moeilijke recept! Hoe lang kan ik de puree in de vriezer houden?

  • Reply
   SJ Kitchen
   september 22, 2016 at 10:02 pm

   Ja dat zou het een stuk makkelijker maken! Je kan de puree sowieso drie maanden invriezen, maar gezien groente in het algemeen ongeveer 8 maanden in de diepvries kan, denk ik dat het nog wel langer kan dan drie maanden!

  Leave a Reply

  Close