Recepten

Pompoen Bars

Woensdag liet ik je al zien hoe je pompoen puree maakt, nu laat ik je vandaag en zondag zien wat je er onder andere mee kan. Ik begin met pompoen bars. Ik wilde wat anders bakken dan de alom bekende pumpkin pie. Dus ging ik op zoek op Pinterest, mijn favoriete inspiratiebron voor alles in het leven, en bedacht zelf dit recept gebaseerd op alles wat ik had gevonden. Het resultaat zijn deze pompoen bars! Benieuwd naar het recept? Klik dan verder! photo IMG_0559_zps2dc43974.jpgWat heb je nodig?
Een bakvorm van 40X30cm

Ingrediënten:
240g Boter, op kamertemperatuur
100g basterdsuiker
200g suiker
2 eieren
240g pompoen puree
1tl vanille extract
250g bloem
2tl bakpoeder
1/4tl zout
2tl speculaaskruiden
1/4tl kaneel
1/4tl gemberpoeder
50g walnoten, gehakt
50g pecannoten, gehakt

Bereidingswijze:
1. Verwarm de oven voor op 180°C en vet het bakblik in en bekleed met bakpapier.
2. Doe de boter en suiker in een kom en mix deze tot een romig en luchtig geheel.
3. Voeg de eieren toe en mix tot ze opgenomen zijn. Voeg vervolgens de pompoen puree en het vanille extract toe en mix tot een geheel. photo IMG_0474_zps9729e2f8.jpg4. Doe de bloem, bakpoeder, zout, speculaaskruiden, kaneel en gember bij elkaar in een kom en roer dit even door. Voeg het vervolgens toe aan het natte mengsel en roer door tot een geheel.
5. Voeg de gehakte noten toe aan het beslag en roer ze door het beslag. photo IMG_0478_zps42af94e6.jpg6. Giet het beslag in de bakvorm en verspreid het over de bakvorm met de achterkant van een lepel. Zet het in de oven voor 35 tot 40 minuten. Als een saté prikker er schoon uitkomt is hij gaar. photo IMG_0480_zps0f624447.jpg photo IMG_0555_zps8c91c987.jpg photo IMG_0528_zpsb5f00bad.jpgHet resultaat is een heerlijke zachte pompoen bar, hij doet denken aan iets tussen een cake en een blondie in, hij is niet te zoet en heerlijk herfstig van smaak door de specerijen die er in zitten. Het is jammer dat ik allergisch ben voor pompoen (ik had gehoopt dat ik alleen allergisch zou zijn voor pure pompoen, maar helaas kan ik er ook bij deze bar niet tegen), anders had ik ze zeker vaker nog eens gemaakt. Gelukkig is mijn man een goed testpanel en hij vindt ze heerlijk. Succes en eet smakelijk!

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply
    Karin
    oktober 17, 2014 at 11:47 am

    Ze waren heerlijk Sanne!!!!

  • Reply
    Hester
    oktober 18, 2014 at 11:57 am

    Oh wat zonde dat je allergisch bent! Ik zou dit wel eens willen proeven, is namelijk best iets bijzonders waar ik niet gelijk een smaak bij kan bedenken.

  • Leave a Reply

    Close