Recepten

Poezentaart

Net als vorig jaar mocht ik ook dit jaar weer de verjaardagstaart maken voor mijn liefste nichtje (ik heb er maar één, dus ik mag dat zeggen;)). Lang hoefde ik er niet over na te denken, want de eerste kleur die ze herkende (of kon zeggen) is wanje (oranje) en als ze een poes ziet dan is ze altijd razend enthousiast, dus ik ging voor een oranje poezentaart. Nieuwsgierig naar mijn aanpak? Klik dan verder!

Wat heb je nodig?

2 ronde bakvormen met een diameter van 22cm
Fondant in de gewenste kleuren

Ingrediënten:

Taart
185g bloem
1el bakpoeder
180g boter, op kamertemperatuur
150g suiker
3 eieren
1tl vanille extract
3el melk
1el cacao

Botercrème
110g boter, op kamertemperatuur
375g poedersuiker
60ml melk
1tl vanille extract
Evt. jam

Bereidingswijze:

1. Vet twee bakvormen in en verwarm de oven voor op 160°C.
2. Doe de suiker en de boter in een kom en mix tot een romig geheel.
3. Voeg de eieren en het vanille extract toe, mix tot een geheel.
4. Voeg de bloem en bakpoeder toe en mix tot het is opgenomen. Voeg als laatste 2el melk toe en mix tot ook dit is opgenomen en je een mooi beslag hebt.
5. Schep 1/3 van het beslag in een kom en voeg het cacaopoeder toe en de resterende melk en roer tot het cacaopoeder is opgenomen.
6. Verdeel beide beslagjes over beide bakvormen en strijk het beslag glad met een spatel. Zet 25 minuten in de oven.7. Laat beide taarten volledig afkoelen. Maak ondertussen de botercrème.
8. Doe de boter en 160g van de poedersuiker in een kom, samen met de melk en het vanille extract (als je een spatdeksel voor je kom hebt, zou ik die gebruiken i.v.m de poedersuiker) en mix 3 tot 5 minuten lang tot een luchtig geheel.
9. Voeg het restant van de suiker toe en mix weer tot het is opgenomen.
10. Smeer wat botercrème op een van de taarten en verdeel er eventueel wat jam over. Let er op dat je de jam niet tot de rand uitsmeert, fondant kan namelijk niet tegen vocht, dan lost het op.11. Leg de andere taart er op en smeer de taart af met de rest van de botercrème. Zet minimaal een uur in de koelkast.
12. Strooi wat poedersuiker over je werkblad. Rol de fondant uit tot een lap die over de taart past en laat hem niet te dik, dat is niet zo lekker (vind ik dan).
13. Leg de lap voorzichtig over de taart en strijk de bovenkant glad met je handen. Door de warmte van je handen en beweging kan je hem mooi glad strijken en de grootste bobbels wegwerken. Ga al strijkend over de rand van de taart en ga langzaam van boven naar beneden. Als het goed is heb je dan aan de onderkant geen gekke kreukels. Mocht dat wel zo zijn kun je het altijd nog verhullen met een versiering.
14. Versier je taart en klaar is kees.

Megazoet, maar zo af en toe onwijs lekker. Een verjaardagstaart mag best een guilty pleasure zijn, toch? Mijn klant was in ieder geval dik tevreden, ze heeft een flink stuk lekker opgegeten. Als je aan de slag gaat met een dergelijke taart dan wens ik je veel succes en veel plezier! Want het is voornamelijk gewoon heel leuk om zo’n taart te maken:)

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Close