Recepten Review

Plaatpizza

Eén van de dingen die ik het leukst vind om te maken is pizza. Waarom? Omdat je met pizza maken je creativiteit helemaal kan laten gaan. Alles kan er haast op, van restjes tot verse ingrediënten en je kan het zo gezond of zo ongezond maken als je zelf wil. Mijn vriend en ik verschillen nogal qua wat we op een pizza willen en wij maken dan gewoon een grote plaat en verdelen die door de helft. His and hers pizza;). 

Ik gebruik meestal een meel dat moet rijzen en dat uit Italië (of beweert dat het Italie komt) komt, maar dat kon ik bij de Plus niet vinden, dus werd het de pizzabodem mix van de Plus. Wel makkelijk in gebruik!
De tomatensaus maak ik als volgt

Dit heb je nodig:
1 ui, fijn gesneden
2 teentjes knoflook, geperst
1 blikje tomatenpuree (140g)
Half glaasje rode wijn
Half glaasje water
Peper en zout
Paprika poeder
Verse basilicum, gescheurd.

1. Doe wat olijfolie op de bodem van een pannetje en bak de ui en knoflook glazig. Blus dit af met de wijn. Doe dit alles niet te heet, anders kook je meteen de wijn droog.
2. Voeg de tomatenpuree toe en breng het geheel op smaak met peper, zout en paprikapoeder.
3. Voeg het water toe en laat het pruttelen op laag vuur totdat het ingedikt is en dik genoeg om als saus te kunnen gebruiken.
4. Voeg op het allerlaatste moment de basilicum toe, laat het wat afkoelen en smeer het dan over het deeg.

Verder kun je de pizza beleggen met wat jij het lekkerst vindt. Wij hadden nog spinazie over en hebben ham en kaas er over heen gedaan. Ik sluit altijd af met kaas, dat wordt dan een soort beschermend laagje voor de andere ingrediënten.
Maak de pizza af volgens de beschrijving die op de doos staat.

Ps: Wij vonden de pizza bodem van de Plus niet zo lekker; het was eerder brood, dan bodem. Hij was ook niet krokant geworden, maar wel heel dik. Bovendien was het deeg heel plakkerig en totaal niet behandelbaar. Dus als je van een dikke American style bodem en van knoeien houdt, is dit wat voor jou. Maar als je van de traditionele bodem houdt, zou ik deze niet kopen.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Close