Recepten

Pinwheel Cookies

Ik heb weer iets kunnen afstrepen van mijn ‘to bake’ lijstje. Ik wilde al een hele tijd zogenaamde ‘icebox cookies’ maken, waarbij je het deeg eerst invriest en daarna in mooie stukken snijdt. Ik heb gekozen voor pinwheel cookies, leuke en lekkere koekjes! photo IMG_0313_zpsy3xugeuk.jpg

Wat heb je nodig?
Bakpapier
Bakplaat

Ingrediënten:
345g bloem en een beetje extra
1/4tl baksoda
1/4tl zout
225g boter
150g suiker
1 ei
1tl vanille extract
Kleurstof

Bereidingswijze:
1. Doe de bloem, soda en zout in een kom en roer even door.
2. Klop de boter met de suiker romig, voeg het ei en het vanille extract toe en mix tot alles is opgenomen.
3. Voeg het bloemmengsel toe en mix tot je een mooi deeg hebt.
4. Deel het deeg in tweeën en voeg aan een deel van het deeg de kleurstof toe. De hoeveelheid kleurstof hangt af van het soort kleurstof wat je gebruikt, als je een hele vloeibare gebruikt, kan je nog wat extra bloem toevoegen zodat het minder plakt.
5. Knip vier vellen bakpapier af van ongeveer 25cm bij 35cm. Leg op twee vellen ieder een deegbal en druk het deeg iets plat. Leg de andere vellen bovenop het deeg en rol het deeg plat tot het ongeveer een halve centimeter plat is. photo IMG_0258_zpsgcmjbq8y.jpg6. Verwijder de bovenste vellen en leg de plakken deeg op elkaar. Nu kan je beginnen met rollen. Rol in de lengte van het deeg, druk niet te hard, snij de rol in tweeën en verpak iedere rol in plastic folie. Leg 2 uur in de vriezer. photo IMG_0263_zpscy7xj585.jpg photo IMG_0264_zps6yadcsrd.jpg7. Verwarm de oven voor op 170°C leg een vel bakpapier op een bakplaat.
8. Haal een rol uit de vriezer, snij in plakken van een halve centimeter. photo IMG_0266_zpsm0gpc8sg.jpg9. Leg op de bakplaat, laat een ruimte van ongeveer vier centimeter tussen de koekjes over en bak in 12 minuten af. Herhaal dit tot je deeg op is. Je kan het deeg ook heel goed bewaren. photo IMG_0284_zpsdjptjohg.jpg photo IMG_0295_zpsubkmv2i5.jpg photo IMG_0300_zpsuajhupcj.jpgDit zijn hele lekkere koekjes, lekker simpel qua smaak, maar heel erg bijzonder qua uiterlijk. Ze zijn ook heel goed lactose vrij te maken, ik heb namelijk Wajang boter (plantaardig) gebruikt en zoals je ziet gaat dat ook prima. Leuk om met kinderen te maken! Succes en eet smakelijk!

You Might Also Like

6 Comments

  • Reply
    Martine - Duizenden1dag
    februari 27, 2015 at 6:26 pm

    Wat een prachtige koekjes!

  • Reply
    Anke Miedema
    maart 5, 2015 at 9:35 pm

    Superleuk!

  • Reply
    Stijn Vermeulen
    maart 8, 2015 at 8:27 am

    Ze zien er heerlijk uit! Ik wil ze zeker een keertje uitproberen.
    Als je de koekjes gesneden hebt, laat je ze dan eerst op kamertemperatuur komen voor je ze in de oven steekt?

    • Reply
      SJ Kitchen
      maart 12, 2015 at 11:04 am

      Nee, gewoon meteen de oven in!

  • Reply
    Baktherapie.nl
    april 21, 2015 at 9:02 pm

    Goed recept! Ik heb ze geprobeerd en ze werden prachtig! 🙂 *volgende keer wel handschoentjes aan met het kneden van het rode deeg haha.

    • Reply
      SJ Kitchen
      april 23, 2015 at 6:28 pm

      Wat leuk om te horen!

    Leave a Reply

    Close