Recepten

Pindakaas Cheesecake Brownies

Een van de lekkerste combinaties ooit is pindakaas en chocolade. Ik heb dit ruim 10 jaar geleden voor het eerst geproefd toen ik exchange student was in Amerika en sindsdien ben ik hooked. Inmiddels is de combo pindakaas chocolade iets meer geïntegreerd in Nederland dan 10 jaar terug, maar ik zie het nog steeds véél te weinig. Daarom een recept voor heerlijke pindakaas cheesecake brownies. Naast dat deze pindakaas cheesecake brownies waanzinnig lekker zijn, zijn ze in een handomdraai klaar en heb je niet eens een handmixer nodig!pindakaas cheesecake brownies

Ingrediënten:
Brownie

  • 170g boter
  • 50g cacaopoeder
  • 300g suiker
  • 4 eieren
  • 1tl vanille extract
  • 150g bloem
  • 1/4tl zout

Pindakaas cheesecake topping

  • 100g monchou
  • 50g pindakaas naar keuze (ik heb gewone Calvé gebruikt)
  • 1 ei
  • 40g suiker
  • 10g bloem

Bereidingswijze:pindakaas cheesecake brownies

  1. Vet een vierkante bakvorm van ±20x20cm in met boter en bekleedt met bakpapier. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Smelt de boter in een steelpan op laag vuur. Haal van het vuur en laat 5 minuten staan, zodat de boter wat kan afkoelen.
  3. Maak ondertussen de topping: doe de monchou in een kom en klop deze even los. Voeg de pindakaas toe en mix tot het een geheel is.
  4. Voeg het ei toe en mix tot deze is opgenomen. Voeg nu ook de suiker en bloem toe en mix tot je een mooi beslagje hebt.
  5. Voeg de cacaopoeder en suiker toe aan de gesmolten boter en mix met een garde tot een geheel.
  6. Voeg de eieren een voor een toe en mix tot je een mooi glanzend beslag hebt. Voeg ook het vanille extract toe.
  7. Doe de bloem en zout erbij en mix met de garde tot alles is opgenomen.
  8. Giet het beslag in de bakvorm. Schep hoopjes monchou-pindakaas op het beslag tot het op is. Ga met de achterkant van een lepel door het beslag om een marmer effect te creëren.
  9. Zet de brownie 30 minuten in de oven. Laat 20 minuten afkoelen voordat je hem uit de vorm tilt.pindakaas cheesecake brownies

Je bent gewaarschuwd: deze pindakaas cheesecake brownies zijn echt in een mum van tijd op. Ik zou het al knap vinden als je ze volledig kan laten afkoelen. Succes en eet smakelijk!

Dit recept verscheen eerder op Elisejoanne.nl, een blog van vriendinnetje Elise waar je 1 keer per maand op zaterdag een recept van mij kan vinden.

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    Lianne
    januari 31, 2017 at 10:12 am

    Oh ziet er lekker uit! Pindakaas en chocolade is echt heerlijk! 😀

  • Leave a Reply

    Close