Recepten

Pindakaas Brownies

Oke. Toegegeven, dit klinkt niet heel lekker. Maar dat zijn ze wel! De combinatie chocola en pindakaas is echt iets Amerikaans, toen ik in Amerika woonde vond ik het maar raar en vies, maar alles went! Dus toen ik laatst zin had om brownies te maken, kwam ik een recept tegen voor pindakaas brownies en heb ik er mijn eigen draai aan gegeven (lees: ik had bepaalde ingrediënten niet;)).

Baking soda is een ingredient wat veel in Amerikaanse gerechten wordt gebruikt, volgens mijn vriend is het niet veel meer dan zuiveringszout/natriumcarbonaat. Wil je de real deal? Dan zijn er sowieso in Utrecht en Amsterdam winkels die typisch Amerikaanse en Engelse producten verkopen en dus ook Baking Soda.

Ingredienten:
100 gram pure chocola
50 gram roomboter
50 gram pindakaas
1 cup lichtbruine basterd suiker
2 eieren
1 theelepel vanille extract
2/3 cup bloem
1/4 theelepel baking soda
1/8 theelepel zout

1. Smelt de chocola, pindakaas en boter in een steelpannetje op laag vuur en roer goed door. Laat het afkoelen.
2. Verwarm de oven voor op 180ºC (160ºC hete lucht) en bekleed een brownie bakvorm met bakpapier. (Ik heb er een van de Hema)
3. Als je je vinger in het gesmolten kan steken zonder dat het pijn doet, kan je de suiker, de eieren en de vanille er bij voegen. Roer totdat het een geheel is.
4. Mix de bloem, baking soda en zout in een aparte kom en doe het dan bij het chocolade/pindakaas mengsel. Roer goed door.
5. Doe het beslag in de brownie bakvorm en verdeel het gelijkmatig over de bakvorm met een spatel. Zet het vervolgens in de oven voor 30 minuten. Het is klaar als het stevig aanvoelt.

Deze brownies kan je drie dagen bewaren in een afgesloten opbergbakje.

Eet smakelijk!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Close