Recepten

Perentaartje

Perentaartje

Het recept voor dit perentaartje was een beetje een probeersel van mij en ik kan je vertellen dat het een groot succes is. Dit herfstige perentaartje is zo ontzettend eenvoudig om te maken, het ziet er mooi (en herfstig!) uit en ik ook nog eens onwijs lekker. Dit perentaartje is echt perfect om te maken op een regenachtige dag, om daarna op te eten met warme chocolademelk, hete kop koffie of thee erbij, dekentje over je heen, Netflix aan en genieten maar!

Ingrediënten:

  • 100g boter, op kamertemperatuur
  • 200g suiker
  • 2 eieren
  • 1/2tl amandelextract
  • 160g bloem
  • 1tl bakpoeder
  • 1tl gemalen kaneel
  • 1/4tl zout
  • 60ml melk
  • 100g amandelspijs, in kleine blokjes gesneden
  • Amandelschaafsel
  • 1 peer, geschild en in plakken gesneden

Perentaartje

Bereidingswijze:

  1. Vet een ronde bakvorm met een diameter van ±22cm in met boter, beleg de bodem met bakpapier en verwarm de oven voor op 160°C.
  2. Doe de suiker en de boter in een kom en mix dit tot een romig en luchtig geheel.
  3. Voeg de eieren een voor een toe, voeg ook het amandelextract toe en mix tot dit is opgenomen.
  4. Doe de bloem, bakpoeder, zout en kaneel samen in een kom en roer even door met een vork. Voeg dit droge mengsel toe aan het natte, samen met de melk en mix tot je een mooi beslag hebt.
  5. Schep de amandelspijsblokjes door het beslag. Schep het beslag in de bakvorm en strijk glad.
  6. Verdeel wat amandelschaafsel over het beslag, druk de plakjes peer in een mooi patroon in het beslag en bestuif met een beetje extra kaneel. 7. Bak dit geheel af in ±55 minuten. Als een satéprikker er schoon uitkomt is hij gaar.
  7. Laat 10 minuten afkoelen in de vorm, stort hem dan voorzichtig op een rooster. Laat helemaal afkoelen en bestuif met wat poedersuiker voordat je hem serveert.PerentaartjePerentaartje

Dit perentaartje is door meerdere mensen ruimschoots goedgekeurd, is heel erg eenvoudig om te maken en ziet er ook nog eens heel leuk uit. Ik zeg, bakken met dien handel! Succes en eet smakelijk!

Dit recept verscheen eerder op Elisejoanne.nl, een blog van vriendinnetje Elise waar je 2 keer per maand op zaterdag een recept van mij kan vinden.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Close