Recepten

Peren muffins

Ik houd niet van peren. Ik vind de textuur van peer verschrikkelijk, ze zijn zo korrelig, net als een melige appel. Toch wilde ik eens iets met peer maken, gewoon om te kijken of ik het dan wel lekker vindt. Ik kan je alvast verklappen dat deze muffins erg lekker waren, ook met peer! photo IMG_0513_zps29f12bb0.jpg Wat heb je nodig:
Een muffin bakblik
Papieren muffin/cupcake vormpjes
Grote kom

Ingrediënten (voor 24 stuks):
300g zelfrijzend bakmeel
150g bloem
1tl kaneel
1/2tl nootmuskaat
115g basterdsuiker
3 peren, geschild en in blokjes gesneden
100g pecannoten (of walnoten)
2 eieren
375ml melk
1tl vanille extract
125g gesmolten boter

Bereidingswijze:
1. Verwarm de oven voor op 180°C, hak de noten in stukjes en rooster ze in een pannetje. Doe een papieren vormpje in elk bakje van de muffin bakvorm.
2. Zeef het zelfrijzend bakmeel met de bloem, kaneel en nootmuskaat boven een kom. Roer de suiker, gehakte noten en de peren er door heen. photo IMG_0478_zps06d8bf3b.jpg3. Maak een kuiltje en voeg de eieren, melk, boter en vanille extract toe. Roer goed door, maar niet te lang, het mag nog iets klonterig zijn. photo IMG_0480_zps5704d9aa.jpg4. Vul de bakjes en zet de muffins 30 minuten in de oven. Als een sate prikker er schoon uit komt zijn ze gaar. Laat ze eerst nog 5 tot 10 minuten afkoelen voordat je de muffins uit het bakblik haalt.  photo IMG_0485_zps1c575df3.jpg photo IMG_0515_zpsb67edffe.jpg photo IMG_0521_zps52242c32.jpgZo gemakkelijk is het! Lekker om als tussendoortje mee te nemen, of voor bij de koffie en thee. Als je 24 stuks te veel vindt, kan je het recept halveren of de muffins invriezen. Succes en eet smakelijk!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Close