Naast crème brulee denk ik dat pavlova een van mijn favoriete toetjes is. Het is echt niet moeilijk om te maken, het ziet er fantastisch uit en gegarandeerd een hit tijdens feesten en partijen. Ik maakte al eens een (lactose vrije) kerstvariant en nu heb ik een traditionele pavlova gemaakt. Nieuwsgierig? Klik dan vooral verder!Wat heb je nodig?
Grote kom
Keukenmachine of elektrische handmixer
Bakpapier
Ingredienten:
5 eiwitten
250g suiker
1el maizena
250ml slagroom
Rood fruit naar keuze
Bereidingswijze:
1. Leg een vel bakpapier op een groot bord en trek deze om met een stift. Draai het vel om en leg op een bakplaat. Deze cirkel word de richtlijn van de pavlova. Verwarm de oven voor op 120°C.
2. Doe de eiwitten in een kom en mix deze tot er zachte pieken ontstaan.
3. Blijf mixen en voeg geleidelijk de suiker toe, blijf mixen tot je stijve pieken hebt en het mooi glanst. Als je de kom op de kop kan houden en er niks uit komt, is het goed.4. Schep het eiwit op het bakpapier en spreid dit uit tot je een mooie cirkel hebt. Maak de binnenkant iets dieper, zodat er een rand ontstaat, zodat je dat met slagroom kan vullen.
5. Zet dit 1,5 uur in de oven en open de oven niet! Laat volledig afkoelen.
6. Klop de slagroom stijf, schep dit op de pavlova. Was het fruit, snij het in mooie stukjes of laat het heel en leg dit op de slagroom. Bestuif met nog wat poedersuiker om het af te maken en klaar!Als het goed is, is de pavlova krokant van buiten en heerlijk zacht van binnen. Als je hem krokant wilt eten, moet je hem op dezelfde dag eten, want de volgende dag is hij nog wel lekker, maar niet meer krokant. Gegarandeerd een hit! Succes en eet smakelijk!
3 Comments
ohladybake
mei 5, 2015 at 12:10 pmiets wat ik al lang wil maken maar nog niet toegekomen.
ziet er heel lekker uit!
liefs
paulien
mei 6, 2015 at 6:49 pmZiet er lekker uit. Hoe heet moet de oven staan? ik heb een hetelucht oven.
SJ Kitchen
mei 6, 2015 at 7:03 pmJe moet een heteluchtoven ongeveer 10% lager zetten dan een gewone oven. Dus dat zou dan uitkomen op 108°C…ik zou er voor het gemak 110 van maken;)