Recepten

Pasta salade

Onderstaande pasta salade geserveerd op de verjaardag van mijn vriend, het was meteen een dikke hit! Ook leuk, tijdens het bereiden van de salade zat ik met mijn hoofd in Griekenland, de geur van dille=Griekenland.
Deze pasta salade is ook nog eens snel en makkelijk te bereiden.

Ingrediënten:
150 gram macaroni
gram spekjes
1 roma tomaat, in blokjes
1 halve ui, fijn gesneden
1/4 komkommer, in blokjes
1/4 ijsbergsla, fijngesneden

Voor de dressing:
125ml mayonaise
50ml volle yoghurt
1 eetlepel citroensap
1 geperst teentje knoflook
1 handje verse, fijngesneden dille
peper en zout naar smaak.

Bereidingswijze:
1. Maak eerst de dressing: voeg alle ingrediënten toe in een schenkkan of maatbeker, klop goed door en laat in de koelkast staan.
2. Kook de macaroni volgens de bereidingswijze, voeg een beetje olijfolie toe als deze klaar is en laat staan. De macaroni moet afkoelen, anders blijft de sla niet knisperig en vers.
3. Bak de spekjes en laat ze uitlekken op een keukenpapiertje en laat deze ook afkoelen.
4. Doe alle groentes in een slakom en als de macaroni en de spekjes afgekoeld zijn, voeg je ze toe aan de groentes. Goed door elkaar mixen.
5. Voeg nu zoveel dressing toe als jij wil. De dressing is sowieso 3 dagen houdbaar, dus je kan hem daarna ook nog gebruiken.

Een beetje teveel dressing...maar wel lekker!

Tip: Vervang de spekjes eens met stukjes kip of varkenshaas, ook lekker:)

Eet smakelijk!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Close